‚Vzal to, protože má odvahu.‘ Boxer Fury bude mistrovský pás obhajovat proti krajanu Chisorovi

Dalším soupeřem boxera Tysona Furyho nebude Anthony Joshua ani Oleksandr Usyk, jak by si nejspíš přáli fanoušci. Zápas proti dosud neporaženému Britovi nakonec přijal jeho krajan Derek Chisora. Oba boxeři se vzájemně utkají už potřetí.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

(Zleva) Tyson Fury a Derek Chisora

(Zleva) Tyson Fury a Derek Chisora | Zdroj: Reuters

Oba zkušení boxeři budou bojovat 3. prosince na stadionu fotbalového Tottenhamu v Londýně. Kapacita na zápasy Premier League tam je kolem 60 000 míst. Pro boxerskou akci se ale dá počítat s navýšením až na 70 000.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, s kým bude britský boxer Tyson Fury obhajovat svůj mistrovský pás v těžké váze

Britští boxeři Tyson Fury a Derek Chisora se v ringu setkali už dvakrát, v roce 2011 i 2014 zvítězil celkově stále neporažený Fury. Gypsy King, jak se Furymu přezdívá, má bilanci 32 výher, 1 remíza a žádná porážka.

Řadě fanoušků na sociálních sítích se proto trilogie s Chisorou až tolik nepozdává, raději by viděli Furyho boxovat proti současné světové jedničce Ukrajinci Usykovi nebo další britské hvězdě Joshuovi.

„V divizi je spousta takzvaných top boxerů, nabízíme jim velké zápasy, ale oni se prát nechtějí, nemají na to kuráž. Dali jsme nabídku Dereku Chisorovi. Bum! Sedí tady naproti mě. Vzal to, protože má odvahu,“ řekl na tiskové konferenci Tyson Fury. S promotérem se pokoušeli domluvit souboj s Joshuou i Usykem, ale z jednání nakonec sešlo.

Bude knockout, slibuje

Fury ovšem dodal, že zápas s Ukrajincem Oleksandrem Usykem plánuje na příští rok. Letos se tak fanoušci musejí spokojit s duelem proti Chisorovi, který bude jasným outsiderem.

„Ve druhém zápase jsem ho pohodlně porazil, ale naše styly se změnily. Teď je ze mě torpédoborec, když se střetnou dvě těžké síly s masivními bombami, někdo to musí odnést knockoutem. Jestli mě trefí, skončím na zemi, naopak, když jej udeřím já, tak je jasné, že bude ležet. Pro fanoušky je tenhle zápas výhrou,“ doplňuje Tyson Fury.

Jeho soupeř ví, že bude muset být hodně odolný a spoléhat na dobře trefený úder.

„Jsem natěšený, bude to dobrý a vyrovnaný souboj. Jsem o tom stoprocentně přesvědčený, musím ho knockoutovat, jo. Sundám ho!“ dodává Derek Chisora, který se s Furym utká o titul organizace WBC začátkem prosince na stadionu fotbalového Tottenhamu.

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme