'Poprvé pojedu na závody a nebudu se prát.' Krpálek se kvůli zranění odhlásil z mistrovství světa

Vrchol judistické sezóny, mistrovství světa, bude bez Lukáše Krpálka. Olympijský vítěz z Ria si 14 dní před startem šampionátu poranil kotník. A už tehdy tušil, že v Budapešti se prát nebude.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 15:40 25. 8. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Krpálek

Lukáš Krpálek | Foto: Herbert Slavík

„Doktor mi udělal vyšetření a říkal, že na 90 procent tam budou prasklé vazy, to se potvrdilo na rezonanci. Každý den jsem docházel do Centra pohybové medicíny, kde dělali všechno, co mohli. Bohužel tohle zranění není tak malé na to, abych za 14 dní mohl startovat. Proto jsme se dneska rozhodli, že odstoupím,“ říká Radiožurnálu smutným hlasem Lukáš Krpálek.

Lukáš Krpálek nejspíše mistrovství světa nestihne. Uvidíme, až se sundá sádra, říká judista

Číst článek

Pro českého judistu to měl být první, opravdu významný test výkonnosti po přestupu do vyšší hmotnostní kategorie. Sice se výsledky letošního mistrovství světa ještě nepočítají do olympijské kvalifikace, přesto bylo rozhodnutí nestartovat v Budapešti velmi těžké.

„Hodně mě to mrzí, na tohle MS jsem se hrozně těšil už delší dobu, v Budapešti jsem vyhrál už seniorské mistrovství Evropy. Je to kousek pro české diváky a mělo tam být hodně lidí,“ lituje.

„Proto jsme se do poslední chvíle snažili, aby ta noha v pohodě, ale nechci riskovat, že nastoupím a ty vazy si dotrhám úplně,“ vysvětluje olympijský vítěz.

Do Budapešti ale přesto Lukáš Krpálek vyrazí. Chce si zblízka prohlédnout své soupeře v hmotnostní kategorii nad 100 kilogramů, ale hlavně chce svou přítomností pomoci reprezentačním kolegům.

„Zažiju to snad poprvé, že pojedu na závody a nebudu se prát. Rozhodně si to chci užít, chci být klukům po boku a pomoct. Dohnat je k co nejlepším výsledkům, aby se vyhecovali a třeba někdo na medaili dosáhne,“ věří Lukáš Krpálek.

Jeho hlasivky budou v Budapešťské hale pomáhat třeba i Jaromíru Ježkovi, který ve středu absolvuje svůj poslední závod z reprezentačním kimonu.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme