Ostrov doktora Whitea. Prezident UFC zveřejnil fotku pláže, kde bude bojovat i Čech Procházka

Vše je připraveno. I tak by se dal vyložit vzkaz od prezidenta UFC Dany Whitea, který prostřednictvím sociálních sítích poslal do světa fotografii oktagonu z ostrova u Spojených arabských emirátů. Právě tam se za pár dní ve své premiéře představí i český bojovník Jiří Procházka.

Tento článek je více než rok starý.

Abú Zabí Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dva prezidenti. V popředí Dana White - nejvyšší muž organizace UFC a v pozadí hlava Bílého domu - Donald Trump.

Dva prezidenti. V popředí Dana White - nejvyšší muž organizace UFC a v pozadí hlava Bílého domu - Donald Trump. | Zdroj: Reuters

Fanoušci MMA už netrpělivě vyhlíží datum 11. července, kdy UFC odstartuje galavečer s pořadovým číslem 251. Ten bude zajímavý nejen obsazením zápasníků, ale hlavně destinací, kde se budou souboje rozhodovat.

Z Hostěradic přes Japonsko až do slavné UFC. Procházka se nebojí. ‚McGregor ztratil lásku,‘ myslí si

Číst článek

Vše se bude odehrávat v Perském zálivu na ostrově Yas, na kterém se jezdí například i Velká cena Abú Zábí formule 1. Stejné místo by mělo později hostit ještě tři podobné galavečery.

Proč právě ostrov? White rozhodně neměl v plánu vědecky experimentovat se zvířaty, jak tomu bylo ve slavném britském románu Ostrov doktora Moreaua, ale hledal skulinu, jak zachránit byznys v době koronaviru.

Stejně jako ostatní sportovní organizace musela i nejprestižnější MMA liga světa po vypuknutí pandemie zastavit veškeré akce a uzavřený ostrov se tak jevil jako ideální řešení.

Slunce, pláž a oktagon

O několik měsíců později se zdá být vše připravené a White už tak mohl v sobotu naladit fanoušky malou ochutnávkou v podobě fotografie oktagonu na pláži.

Fight Island baby!!! #YasIsland

02:21 – 28. 06. 2020

3538 27749

Na své si přijdou i čeští příznivci, protože právě na ostrově zápasníků si svoji premiéru odbude i Jiří „Denisa“ Procházka. Ten v minulosti dokázal vybojovat titul pro šampiona japonské organizace Rizin a v UFC bude jeho prvním soupeřem Volkan Oezdemir ze Švýcarska.

Ostrov Yas ve Spojených arabských emirátech:

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme