Prestiž českého MMA se zvyšuje. ‚Kvalitní bojovníci tu byli vždycky, je to o příležitosti,‘ shodují se experti

Ještě před rokem jméno Jiří Procházka znali jen skalní příznivci smíšených bojových umění MMA. Po druhém vítězství v elitní americké organizaci UFC se o bojovníka s přezdívkou Denisa zajímají další a další lidé doma i v zahraničí. Procházka tak podobně jako reprezentanti z populárnějších sportů dělá České republice velkou reklamu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Procházka v souboji s Volkanem Oezdemirem

Jiří Procházka v souboji s Volkanem Oezdemirem | Zdroj: Reuters

„Když vyhrál v hlavním taháku večera UFC, tak jsem z toho měl pocit, že se pro Česko rodí nový Jágr, nový Hašek. Ohlas je obrovský a podle mě se s odstupem času dostaví ještě ve větším množství,“ řekl Radiožurnálu dlouholetý komentátor MMA Michal Petrgál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prestiž českého MMA se poslední dobou výrazně zvedá. Více v příspěvku Tomáše Petra

Výhra Jiřího Procházky nad Američanem Dominickem Reyesem vynesla českému bojovníkovi právo titulového zápasu v elitní organizaci UFC. V jiné váhové kategorii je po dvou soubojích zatím neporažen také David Dvořák.

Podle promotéra české organizace Oktagon Ondřeje Novotného jsou za současnými úspěchy roky tvrdé práce a v poslední době také lepší možnost mezinárodní konfrontace.

„Když Jirka předvede věc, kterou chce vidět celý svět, tak to ovlivní celé Česko. Najednou si všichni najdou, kde ta země leží, a během toho vyhledávání si všimnou i dalších českých bojovníků,“ podotkl Novotný.

VIDEO: Zápasník Procházka v UFC opět vítězí, Američana ukončil loktem ve druhém kole

Číst článek

Procházkova druhá výhra v UFC má velký ohlas na sociálních sítích, a to nejen mezi ostatními bojovníky, ale třeba i mezi tenistkami.

„Najednou kouká třeba Bára Strýcová na MMA a stojí jí za to, aby dala na své sociální sítě zprávu, jak je Jirka skvělý, když vyhraje. Pak to zasahuje větší okruh lidí a do MMA scény pak proudí i víc peněz,“ připomíná Novotný.

V Česku podle Michala Petrgála vždy byli kvalitní bojovníci MMA, jen se o nich dřív tolik nevědělo. „To, co Jiří Procházka dokázal a co ještě v budoucnosti dokáže, je pro bojové sporty v Česku ta nejlepší reklama,“ dodal.

A ještě větší reklamu by MMA mohl Jiří Procházka udělat už na začátku příštího roku. Šampiona japonské organizace Rizin totiž čeká v americké UFC souboj o titul.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme