Basketbalistky USK Praha prohrály s Bourges a přišly o druhou příčku v Evropské lize

Basketbalistky USK Praha v desátém kole Evropské ligy prohrály 70:81 v Bourges a přišly o druhé místo, na kterém je vystřídal právě čtvrteční soupeř. Český celek navíc zaznamenal třetí porážku za sebou, což je jeho nejdelší série bez vítězství za poslední dva roky.

Bourges / Francie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas mezi USK a Bourgese

Zápas mezi USK a Bourgese | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Hráčky USK ztratily zápas ve druhé čtvrtině, kterou prohrály 26:18 a do druhého poločasu tak vstoupily s jedenáctibodovou ztrátou.

Basketbalistky USK nestačily v Evropské lize na Schio, prohrály 77:80

Číst článek

České šampionky poté sice vyrovnaly hru a v úvodu závěrečné čtvrtiny po třech koších bez odpovědi domácích snížily na rozdíl dvou bodů, jenže Bourges vzápětí ukázalo, že doma je silné.

Francouzský celek, který doma prohrál jen s vedoucím týmem skupiny A Jekatěrinburgem, si náskok vzal zpět díky přesné střelbě za tři body a další drama už nedovolil. Bourges se tak posunulo se na druhé místo v tabulce, ze kterého sesadilo právě USK.

Výběr trenérky Natálie Hejkové navázal na prohry s Orenburgem a Schiem a v Evropské lize si připsal třetí porážku za sebou. Pro USK jde o nejdelší sérii bez vítězství od jara 2017, kdy prohrál čtyřikrát za sebou, ale přesto postoupil do Final Four.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme