Už asi dva roky jsem se nezlepšil, lituje plavec Micka. V závěru patnáctistovky mu došly síly

Český plavec Jan Micka byl na evropském šampionátu 6. na patnáctistovce. Micka z toho byl v rozhovoru pro Radiožurnál smutný i naštvaný zároveň, protože se mu výrazně nepodařilo překonat český rekord a zaostal i za svým časem ze semifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Kodaň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Micka v plaveckém bazénu

Jan Micka v plaveckém bazénu | Foto: ČSPS - Martin Sidorjak

Za českým rekordem jsem zaostal o více než dvě sekundy. To vás asi hodně mrzí.
Jo, to mě mrzí. Věřil jsem, že to bude mnohem lepší výkon než včera, ale bohužel to nevyšlo. Začátek jsem rozjel o hodně rychleji, od začátku druhé třetiny jsem se snažil víc makat a víc do toho šlapat. Ale ke konci mi hrozně došly síly, tam už jsem jel na morál, bylo to hrozné.

Micka na plaveckém ME medaili nezískal, v závodě na 1500 metrů skončil šestý

Číst článek

„Pomáhal“ vám nějak Christiansen, který zase plaval vedle vás, ale pak se odpoutal?
Říkal jsem si, že ze začátku to nesmím přepálit, jak mi říkala trenérka. Tak jsem se snažil jet v mírném závěsu za ním, pak jsem se s ním snažil jet na stejné vlně. Věděl jsem, jaký má osobák a že pokud chci zaplavat skvělý čas, musím jet s ním, bohužel jsem ho nedokázal uviset.

Mrzí mě to, už asi dva roky jsem se v téhle disciplíně nezlepšil. Ale je to sport, jednou to vyjde, jednou ne. Bohužel mi to poslední dobou nevychází vůbec, to mě hrozně mrzí. Teď si budu muset odpočinout a v lednu zas do nové práce.

Stejně jako v létě při MS v dlouhém bazénu v Budapešti bylo semifinále lepší než finále. Jaká je příčina?
Nevím, to musím probrat s trenérkou. Nevím, jestli jsem to už psychicky neunesl, ale to si nemyslím. Hecoval jsem se v hlavě, chtěl jsem makat, ale nevyšlo to.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme