V hlavní roli LeBron. James připravil Washington o 17bodové vedení, Satoranský hrál 15 minut

Basketbalisté Washingtonu přišli v poslední čtvrtině zápasu v Clevelandu o sedmnáctibodové vedení a prohráli v NBA sedmé z posledních devíti utkání. Cavaliers se vrátil na lavičku po zdravotních potížích kouč Tyronne Lue a dovedl svůj tým k vítězství 119:115. Hlavní postavou na palubovce byl LeBron James autor 33 bodů, devíti doskoků a 14 asistencí.

Cleveland Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James obchází protihráče

LeBron James obchází protihráče | Foto: Ken Blaze-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

V dresu Wizards nastoupil jako střídající hráč na 15 minut Tomáš Satoranský. Jako třetí nejvytíženější náhradník trefil svou jedinou střelu za tři body a zaznamenal pět bodů, dva doskoky, čtyři asistence a blok.

Washington nestačil na nejlepší tým NBA Houston, Satoranský začal jako náhradník a dal osm bodů

Číst článek

Rozhodující fázi v závěrečné sedmiminutovce ale utkání pouze přihlížel z lavičky. Po trojce Bradleyho Beala, na kterou nahrával odchovanec USK Praha, necelých osm minut před koncem měli hosté k dispozici vedení 104:87.

Jenže pak to na sebe začal brát hvězdný Lebron James, který v tomto úseku hry dal sám 13 bodů, dirigoval a vybízel ke skórování i své spoluhráče. Ještě tři minuty před koncem měli domácí dvouciferný náskok, nicméně pak předvedli Cavaliers sérii 10:0.

Do vedení šli ale až po trestných hodech po faulu Johna Walla, který pak svůj pokus nedal a v poslední akci ztratil míč. I tak byl ale nejlepším střelcem svého týmu, když dal 28 bodů a 14krát asistoval. Beal přidal 19 bodů, Otto Porter 18.

„Když jsem na hřišti, každou akci se snažím hrát tak, aby z ní byly body. Nezáleží, jaký je aktuální stav v tu danou chvíli. Takhle to mám vnitřně nastavené,“ vysvětloval zámořským novinářů třiatřicetiletý James, který se se svým týmem začíná před play off zase dostávat do formy. Vyhráli deset z posledních jedenácti zápasů.

„Říkal jsem to už před rozskokem, teď to zopakuji a nedivil bych se, kdybych to samé říkal i za pět let,“ začal kouč Washingtonu Scott Brooks. „Je to (James) nejlepší hráč v lize a dokazuje to každý večer v NBA. Takový se objeví jen jednou za čas.“

Cleveland po páté výhře v řadě zůstává v tabulce Východní konference třetí. Washington také pozici nemění a je sedmý, protože osmé Milwaukee doma také nezvládlo koncovku a nakonec nestačilo na Brooklyn 111:119. Pátou příčku si pojistila Indiana, která zvítězila nad obhájci titulu z Golden State 126:106. Chorvat Bojan Bogdanovič minul jen dvě střely z pole, zatímco proměnil šest tříbodových pokusů a dostal se na 28 bodů.

Pozici nejlepšího týmu v NBA uhájil Houston, který v souboji s třetím týmem západu Portlandem sice celou dobu vedl, ale vítězství si zajistil až 0,8 sekundy před čtvrtou sirénou, kdy se trefil rozehrávač Chris Paul. Čtvrtý Utah si doma došel v poklidu pro triumf 117:95 nad LA Clippers, kteří na postup do vyřazovacích bojů ztrácí z 10. příčky dvě výhry na osmé New Orleans.

NBA:
Cleveland - Washington 119:115 (za hosty Satoranský 5 bodů, 2 doskoky, 4 asistence), Denver - Minnesota 100:96, Houston - Portland 96:94, Indiana - Golden State 126:106, Milwaukee - Brooklyn 111:119, Utah - LA Clippers 117:95.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme