V Německu mám konečně pocit, že jsem pro tým důležitá, říká česká házenkářka Hrbková

České házenkářky chtějí na mistrovství světa v Německu dál posouvat svoje maximum. Ze základní skupiny postoupily, a touží uspět i v pondělním osmifinále proti Rumunsku. Mezi opory národního týmu patří už několik let Michaela Hrbková, která se v minulé sezóně stala nejlepší hráčkou německé bundesligy.

Tento článek je více než rok starý.

Lipsko/Německo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michaela Hrbková (v červeném)

Michaela Hrbková (v červeném) | Zdroj: ČTK

„Vyhrála jsem sice cenu pro nejlepší hráčku, ale pořád říkám, že to tak nemělo být nebo že to byla náhoda. Ale určitě jsem se herně někam posunula,“ říká pro Radiožurnál Michaela Hrbková, která si v Göppingenu svými výkony získala respekt.

Házenkářky v posledním zápase základní skupiny MS podlehly Maďarsku, v osmifinále je čekají Rumunky

Číst článek

V zahraničí působí od roku 2014. Vyzkoušela si soutěže v Chorvatsku a v Maďarsku, nejspokojenější je ale právě v německém klubu. „V Německu jsem konečně nabyla pocit, že jsem pro tým důležitá. Začala jsem pravidelně hrát, nikdy jsem se nemusela stresovat. Jinde nám prostě vyhrožovali, že nedostaneme peníze nebo že mohou kdykoliv rozvázat smlouvu, pokud se nám nebude dařit, a to mě v určitých chvílích speciálně v Maďarsku strašně svazovalo,“ přiznala česká hráčka.    

Jenže v Göppingenu je od února 2016 všechno jinak. Michaelu Hrbkovou v klubu přátelsky přijali, začalo se jí dařit a psychicky se uvolnila. A nahoru šly i její výkony, i když v této sezóně sama necítí nejlepší sportovní formu.

České házenkářky postupují do osmifinále mistrovství světa, pomohla jim výhra Maďarska

Číst článek

„Myslím, že minulý rok jsem byla ve formě, vycházelo mi všechno. Teď si myslím, že přišel jakýsi útlum a není to jenom o tom, že teď a tady mám špatnou formu, ale že se celkově necítím dobře už od začátku sezony. I v klubu máme takové výkyvy, takže nejsem na vlně, na které jsem byla. Ale samozřejmě na každého přijde někdy nějaká krize,“ říká Michaela Hrbková, která je sama k sobě pokaždé kritická, ať by hrála jakkoli.

V pondělním osmifinále ale bude na hřišti, a udělá - stejně jako její spoluhráčky - všechno pro postup.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme