V Praze bylo oficiálně zahájeno zasedání ANOC, jeho účastníci se projedou i na osmiveslici

Čas pro sportovní diplomacii, ale také očekávaný proslov předsedy Mezinárodního olympijského výboru Thomase Bacha i na téma ruského dopingu. V Praze oficiálně začal kongres ANOC, setkání národních olympijských výborů. Do hlavního města dorazilo přes třináct set lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Verner s Andreou Hlaváčkovou

Tomáš Verner s Andreou Hlaváčkovou | Zdroj: ČOV

Setkání národních olympijských výborů oficiálně zahájili bývalý krasobruslař Tomáš Verner a tenistka Andrea Hlaváčková.

„Samozřejmě tam ta nervozita byla, většinou tam je, když jde o něco hezkého jde,“ říká pro Radiožurnál Hlaváčková.

Představitelé všech olympijských výborů se sešli v Praze. Největší zasedání na světě, říká Kumpošt

Číst článek

„Já jsem byl za sebe nervózní nejenom proto, že mi to napsali do scénáře, že mám říct, že jsem nervózní. Ta nervozita ale u mě pramení z něčeho jiného. Já jsem tady viděl, jak pracují všichni lidi, to zázemí, které tady funguje a je tady neskutečně schopných lidí,“ dodává Verner.

Teď ale troch vážněji. Zástupci jednotlivých národních olympijských výborů tady mají možnost nejenom pro sportovní diplomacii, ale i pro trochu jiné vyžití.

„V pátek ráno organizujeme všichni, kteří jsme veslaři, což je předseda olympijského výboru Salvadoru, ve Francii, je tady předseda Mezinárodní veslařské federace a taky generální sekretář Srbska, tak jdeme ráno ve tři čtvrtě na sedm na vodu, na osmiveslici. Ondra Synek taky slíbil, že nás tam podpoří,“ vysvětluje předseda ČOV Jiří Kejval.

Je také nasnadě, že se od předsedy mezinárodního olympijského výboru Thomase Bacha čeká i pár slov na téma ruský doping.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme