Pochází z vyloučené lokality, byl členem romského gangu. Teď patří k české kickboxerské špičce

Devatenáctiletý reprezentační kickboxer Václav Sivák vyrůstal ve vyloučené lokalitě v Ostravě-Vítkovicích. Jako malý patřil i do tamního romského gangu. Díky svému otci se ale dostal k bojovým sportům. Těm se začal věnovat naplno a aktuálně patří mezi nejtalentovanější kickboxery v Evropě. V disciplíně K-1 letos vyhrál mistrovství České republiky a také evropský pohár organizace WAKO.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Devatenáctiletý reprezentační kickboxer Václav Sivák

„Ten sport mě naplňuje a nedokážu si představit, že bych dělal něco jiného. Prostě mě to baví a motivuje mě i táta. Baví mě posouvat se dál a chtít být nejlepší.“ | Zdroj: Facebook Václava Siváka

Václav Sivák se v bojových sportech našel a v současnosti patří mezi českou špičku.

„Vyrůstal jsem mezi mojí menšinou. Samozřejmě, že jsem trénoval, ale vyrůstal jsem spíše venku s kluky. Nebylo to o tom, že bychom dělali nějaké blbost, ale spíše tihle kluci, co se mnou vyrůstali, tak jsou v domovech nebo ve vězení,“ vzpomíná pro Radiožurnál na své dětství.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž Radiožurnálu o velkém talentu českého kickboxu

Na rozdíl od většiny vrstevníků se dokázal vypracovat. K cestě na vrchol mu pomáhá jeho otec a také láska k bojovým sportům. V těch našel smysl života.

„Ten sport mě naplňuje a nedokážu si představit, že bych dělal něco jiného. Prostě mě to baví a motivuje mě i táta. Baví mě posouvat se dál a chtít být nejlepší.“

Kromě kickboxu se Sivák věnuje také thaiboxu a klasickému boxu. 

Trénink i o svátcích

Chce být nejlepší, a tak trénuje téměř nepřetržitě. Pauzu si nedává ani během svátků.

„Klasika, každý den, dvakrát denně trénink. Přes léto a zimu silovka. Třeba teď mám období, kdy hodně běhám. Jedu silovou vytrvalost, hodně ve fitku. Pak před zápasem už do rychlosti, technika, nic těžkého. Takhle se to rozděluje,“ říká mladý český talent.

Siváka v novém roce čekají tři větší akce. V únoru se utká v thaiboxu se slovenským protivníkem v Trenčíně, v březnu se pak vydá do Prahy na bojový galavečer XFN. A během dubna pojede do Dobříše na takzvanou Noc bojovníků.

Mladý kickboxer se navíc ještě připravuje i na trochu jiný souboj. Ten se nebude odehrávat v ringu, ale v lavici jedné z ostravských středních škol.

„Studuji na AHOLu (střední odborná škola v Ostravě, pozn. red.) sportovní management, ekonomiku, podnikání. Teď mám poslední rok, kdy maturuji,“ dodává Václav Sivák, který je vzorem pro spoustu mladých bojovníků. Na sociální síti Instagram ho sleduje téměř 11 tisíc fanoušků, na facebooku pak na dva tisíce.

View this post on Instagram

Sparring session

A post shared by Vašek Sivák (@badsivak) on

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme