Bottas bude od roku 2022 jezdit ve formuli 1 za Alfu Romeo. Nahradí Räikkönena, který ukončí kariéru

Finský pilot formule 1 Valtteri Bottas po sezoně opustí Mercedes a od roku 2022 bude závodit za stáj Alfa Romeo. Ve švýcarském týmu nahradí krajana a mistra světa z roku 2007 Kimiho Räikkönena, který ukončí kariéru.

Tento článek je více než rok starý.

Curych (Aktualizováno: 14:57 6. 9. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas | Foto: Tracey Nearmy | Zdroj: Reuters

Bottasův odchod z Mercedesu byl již delší dobu ve formuli 1 veřejným tajemstvím. Stejně jako jméno jeho nástupce v mistrovské stáji, která by měla v nejbližší době oznámit příchod třiadvacetiletého Brita George Russella z Williamsu.

„Otevírá se nová kapitola mojí kariéry. Těším se, že pomůžu týmu posunout se vpřed, zejména s ohledem na nová pravidla v roce 2022, díky kterým budeme mít šanci udělat výkonnostní skok,“ uvedl v tiskové zprávě Bottas.

Verstappen uhájil na domácím okruhu první místo před Hamiltonem a dostal se do čela šampionátu

Číst článek

Dvaatřicetiletý Bottas jezdí za Mercedes od roku 2017, kdy přišel z Williamsu. V barvách německé stáje se stal dvakrát vicemistrem světa a pomohl jí ke čtyřem triumfům v Poháru konstruktérů.

Bottas, který je v Mercedesu dvojkou za sedminásobným mistrem světa Lewisem Hamiltonem, má na kontě devět vítězných Velkých cen. Naposledy triumfoval loni v Rusku. Letos je jeho nejlepším výsledkem druhé místo z Rakouska, v průběžném pořadí je třetí.

Valtteri byl součástí stáje, která přepisovala historii. Je to ten pravý jezdec, který nám pomůže udělat krok k předním příčkám, uvedl ředitel Alfy Romeo Frédéric Vasseur, který už s Bottasem spolupracoval ve formuli 3 a sérii GP3.

I’m very happy and excited to let you know that I’ll be joining @alfaromeoracing @Formula 1 team from 2022 with a multi year contract!

Press release: sauber-group.com/motorsport/f1-…

#VB77 #F1 @Alfa Romeo
#NewChapter #NeverGiveUp

13:32 – 06. 09. 2021

5176 79256

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme