Kvalifikaci na jubilejní tisící závod formule 1 ovládl Mercedes. Z pole position odstartuje Bottas

Kvalifikaci na nedělní Velkou cenu Číny, která bude jubilejním tisícím závodem formule 1, ovládly vozy stáje Mercedes. Pro pole position si dojel Fin Valtteri Bottas před úřadujícím mistrem světa a obhájcem loňského vítězství z Šanghaje Lewisem Hamiltonem z Británie.

Tento článek je více než rok starý.

Šanghaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas | Foto: AAP/Julian Smith | Zdroj: Reuters

Bottas, který má v čele průběžného pořadí šampionátu před druhým Hamiltonem náskok jediného bodu, si dojel pro sedmou pole position v kariéře a první od loňského závodu v Rusku. Pětinásobného mistra světa Hamiltona porazil o 23 tisícin.

Formule 1 ve znamení rychlosti: Senna nebo Clark vládli díky ní, Schumacher byl komplexnější

Číst článek

Mercedes tak bude mít v neděli skvělou pozici pro potvrzení nadvlády v úvodu nové sezony, ve které jeho jezdci v obou dosavadních závodech obsadili první dvě místa. V Austrálii vyhrál Bottas před Hamiltonem a před dvěma týdny v Bahrajnu si umístění prohodili.

Za dvojicí mercedesů se seřadily oba vozy Ferrari, které bylo před sezonou největším favoritem, ale místo toho se zatím trápí.

Čtyřnásobný šampion a loňský vicemistr Sebastian Vettel na třetí příčce za Bottasem zaostal o tři desetiny a stejný odstup měl čtvrtý Charles Leclerc, který v Bahrajnu kvůli technickým problémům smolně přišel o první triumf v kariéře.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme