Vavřinec Hradilek nepojede na velké světové akce, má tak čas na extrémní závod i na stavbu kajaku

Hrál ve filmu, provozuje bar a rád pilotuje letadlo. Letos bude mít vodní slalomář Vavřinec Hradilek na mimosportovní aktivity asi o něco víc času než jindy. V nabité konkurenci se totiž nedostal do národního týmu pro mistrovství světa, Evropy a Světové poháry.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vavřinec Hradilek během závodu SP v Praze

Vavřinec Hradilek během závodu SP v Praze | Zdroj: ČTK

Byl zvyklý na skvělou atmosféru velkých závodů, ať už v zahraničí, jako na stříbrné londýnské olympiádě, nebo doma. Vždyť v pražské Troji se stal mistrem světa, při červnovém evropském šampionátu ale bude v peřejích chybět. Proto se musí upínat na méně prestižní srpnovou akci.

Vodní slalomář Prskavec obsadí jediné volné místo mezi kajakáři. Přindiš už má místo jisté

Číst článek

„Je tady světový závod v Troji, vlastně je to takový béčkový svěťák, kde půjde o body do světového žebříčku, kde si teď hodně pohorším, takže bych se chtěl připravit na tenhle závod a zkusit ho vyhrát,“ řekl Radiožurnálu Vavřinec Hradilek.

Věnovat se ale Hradilek bude i jiným lodím než těm klasickým na vodní slalom. Usedne do té plastové pro opravdu divoké řeky.

„Teď budu odjíždět do Ameriky, kde je velký a asi nejtěžší extrémní závod na světě, tak na ten pojedu,“ vysvětluje své plány kajakář.

Hlavou se mu honí možná trochu bláznivý, ale každopádně romantický nápad vydat se do Grónska po stopách svého sportu.

„V Grónsku je původ kajaku, 23 let jezdím na kajaku a ještě jsem si nepostavil svůj vlastní, takže to je taková myšlenka, kterou bych chtěl uskutečnit,“ popisuje Hradilek.

Rozloučit se s profesionální kariérou vodního slalomáře ale Vavřinec Hradilek nechce, pádlování ho stále baví a kvalifikace na příští olympijské hry v Tokiu je skoro za humny.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme