Na výročí dobytí Bastily vládl domácí Barguil, Aru zůstává ve žlutém

Po 12 letech slaví Francouzi znovu svého vítěze na výročí dobytí Bastily. Warren Barguil zvládl ve Foix dojezd skupiny uprchlíků a porazil Quintanu s Contadorem. Žlutý dres bude dál oblékat Fabio Aru.

Tento článek je více než rok starý.

Foix/Francie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Warren Barguil vyhrál 13. etapu Tour de France

Warren Barguil vyhrál 13. etapu Tour de France | Zdroj: Reuters

Barguil se postaral o čtvrté francouzské vítězství v letošní Tour. O to cennější, že vyhrál na státní svátek Den Bastily, což se mu povedlo jako prvnímu francouzskému cyklistovi po 12 letech.

Pětadvacetiletý člen stáje Sunweb byl v závěru 101 kilometrů dlouhé trasy se třemi horskými prémiemi první kategorie rychlejší než Kolumbijec Nairo Quintana a Španěl Alberto Contador. "Porazit Contadora je něco úžasného, protože to byl vždycky můj idol. Po včerejší těžké etapě se mi jelo skvěle," řekl Barguil, který si dnešním výkonem navíc pojistil vedení ve vrchařské soutěži.

Čtvrtý v etapě dojel Španěl Mikel Landa, který stejně jako Quintana výrazně snížil svou ztrátu na čelo průběžného pořadí. Celkově je pátý 1:09 za Aurem, Kolumbijec figuruje na osmé pozici s dvouminutovým mankem.

Froome se snažil útočit na Arua, který ho ve čtvrtek připravil o žlutý trikot, ale marně. "Včera to pro mě v závěru bylo náročné, ale dnes jsem se cítil mnohem lépe. Pojali jsme to týmově, protože Landa nebyl v celkovém pořadí moc vzadu, a vyšlo nám to parádně. Mikel je na tom výborně a možná to uděláme v dalších dnech stejně," uvedl Brit na adresu svého kolegy z týmu Sky, který jel v čelní skupince.

Sobotní etapa z Blagnacu do Rodez dlouhá 181 km má několik menších stoupání.

Výsledky cyklistického etapového závodu Tour de France

Cyklistický závod Tour de France - 13. etapa (Saint-Girons - Foix, 101 km):
1. Barguil (Fr./Sunweb) 2:36:29, 2. Quintana (Kol./Movistar), 3. Contador (Šp./Trek-Segafredo) všichni stejný čas, 4. Landa (Šp./Sky) -2, 5. S. Yates (Brit./Orica), 6. D. Martin (Ir./Quick-Step Floors) oba -1:39, 7. Kwiatkowski (Pol./Sky), 8. Froome (Brit./Sky), 9. Aru (It./Astana), 10. Urán (Kol./Cannondale) všichni -1:48, ...30. Kreuziger (ČR/Orica) -5:59, 55. Cink (ČR/Bahrajn-Merida) -14:20.
Průběžné pořadí:
1. Aru 55:30:06, 2. Froome -6, 3. Bardet (Fr./AG2R) -25, 4. Urán -35, 5. Landa -1:09, 6. D. Martin -1:32, 7. S. Yates -2:04, 8. Quintana -2:07, 9. Meintjes (JAR/SAE Team Emirates) -4:51, 10. Contador -5:22, ...24. Kreuziger -36:31, 48. Cink -1:15:46.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme