Kvalifikace na Velkou cenu Belgie patřila jezdcům Ferrari, vyhrál Leclerc před Vettelem

Kvalifikaci na Velkou cenu Belgie formule 1 ovládl Charles Leclerc z Ferrari. Do první řady se vedle něj v neděli postaví jeho týmový kolega Sebastian Vettel, který stejně jako obhájce titulu a vedoucí jezdec šampionátu Lewis Hamilton z Mercedesu zaostal o téměř osm desetin sekundy.

Spa-Francorchamps Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Charles Leclerc ve svém Ferrari během kvalifikace na Velkou cenu Belgie

Charles Leclerc ve svém Ferrari během kvalifikace na Velkou cenu Belgie | Foto: FRANCOIS LENOIR | Zdroj: Reuters

Leclerc si pro třetí pole position v sezoně dojel časem 1:42,519 a potvrdil nadvládu Ferrari, jehož vozy na okruhu ve Spa-Francorchamps obsadily první i druhé místo ve všech trénincích. Jednadvacetiletý pilot z Monaka je navíc v ideální pozici, aby mohl zaútočit na první vítězství v kariéře.

Formule 1 má prázdniny. Během pauzy se řeší přestupy pilotů a nahánění nedostižného Mercedesu

Číst článek

Na druhé místo se díky zlepšení v posledním kole posunul Vettel. Čtyřnásobný mistr světa, který právě v Belgii před rokem zaznamenal poslední vítězství, za Leclercem zaostal o 748 tisícin.

Třetí příčku obsadil Hamilton a potvrdil, že v Belgii se mu příliš nedaří. Na okruhu, kde už čtyřikrát nedokončil závod, což se mu nikde jinde nestalo, ve třetím tréninku havaroval a poškodil vůz. Mechanici Mercedesu však monopost stihli opravit a lídr šampionátu na Leclerca ztratil 763 tisícin.

Na čtvrtém místě skončil se ztrátou devíti desetin Valtteri Bottas z Mercedesu, pátý Max Verstappen z Red Bullu už byl pomalejší o více než sekundu. Nedělní závod ve Spa-Francorchamps, kterým šampionát po tradiční měsíční přestávce vstoupí do druhé poloviny, odstartuje v 15 hodin.

Kvalifikace na Velkou cenu Belgie, závod mistrovství světa vozů formule 1 ve Spa-Francorchamps:
1. Leclerc (Mon./Ferrari) 1:42,519, 2. Vettel (Něm./Ferrari) -0,748, 3. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,763, 4. Bottas (Fin./Mercedes) -0,896, 5. Verstappen (Niz./Red Bull) -1,171, 6. Ricciardo (Austr./Renault) -1,738, 7. Hülkenberg (Něm./Renault) -2,023, 8. Räikkönen (Fin./Alfa Romeo) -2,038, 9. Pérez (Mex./Racing Point) -2,187, 10. Magnussen (Dán./Haas) -2,567.

Pozn.: Ricciardo a Hülkenberg na startu přijdou o pět míst za nepovolenou výměnu součástí motoru.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme