Na průběh motocyklové Velké ceny budou v Brně dohlížet stovky policistů, posílí také ostraha areálu

Motoristická Grand Prix ČR silničních motocyklů v Brně bude mít jako už tradičně přísná bezpečnostní opatření. Na průběh akce budou o víkendu dohlížet ve městě a okolí stovky policistů. Posílí také monitoring areálu Masarykova okruhu a budou prováděny pyrotechnické prohlídky tribun.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valentino Rossi na GP České republiky

Valentino Rossi na GP České republiky | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Jak uvedli na tiskové konferenci zástupci policie, důvodem je první, tedy nejnižší stupeň ohrožení terorismem, který v Česku stále platí. Na bezpečnost při akci bude dbát i městská policie, dohled posílí o dalších 200 strážníků.

Brněnští zastupitelé schválili navýšení podpory letošní motocyklové Velké ceny o 2,5 milionu

Číst článek

Návštěvníci musí jako obvykle počítat s důkladnými prohlídkami u vstupů do areálu. Policie také vyzývá lidi, kteří najdou podezřelý předmět nebo si všimnou podezřelého chování někoho z účastníků akce, aby se na ně obrátili.

„Stovky policistů budou chránit majetek návštěvníků nejen v kempech a na tribunách, ale také v samotném městě a jeho okolí. Vyzýváme všechny účastníky, aby neponechávali důležité věci ve vozidlech či stanech a doklady a cennosti měli vždy pod kontrolou,“ uvedl ředitel jihomoravské policie Leoš Tržil.

Do terénu vyrazí také policisté na čtyřkolkách, koních i na kolech. V případě potřeby budou k dispozici překladatelé. Problémy návštěvníků z ciziny pomohou řešit i zahraniční policisté z Rakouska, Slovinska či Slovenska.

Velmi silný provoz na příjezdových silnicích očekává policie tradičně především v pátek odpoledne, v sobotu ráno a v neděli, kdy se konají závody. „Policisté budou na všech kritických místech urychlovat provoz, kapacita komunikací je ale omezená. Řidiče žádáme, ať respektují pokyny policistů a pořadatelů stejně jako aktuální dopravní značení,“ uvedl Tržil.

Grand Prix v Brně má velkou tradici. Závody každoročně navštíví kolem dvou set tisíc lidí, letos se očekává podobný počet. V posledních letech podnik ale znovu bojuje s financováním, problémy způsobuje především vysoký poplatek za licenci na pořádání závodů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme