Ferrari vyhrálo odloženou kvalifikaci v Suzuce. Pole position si vyjel Vettel, druhý odstartuje Leclerc

Odloženou kvalifikaci na Velkou cenu Japonska formule 1 ovládly vozy stáje Ferrari. První místo obsadil Sebastian Vettel před Charlesem Leclercem. Za nimi skončili jezdci Mercedesu, který si může v Suzuce s předstihem zajistit šestý triumf v Poháru konstruktérů. Valtteri Bottas byl třetí, obhájce titulu a lídr průběžného pořadí Lewis Hamilton byl čtvrtý.

Tento článek je více než rok starý.

Suzuka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý pilot Ferrari Sebastian Vettel

Německý pilot Ferrari Sebastian Vettel | Foto: Lisi Niesner | Zdroj: Reuters

Kvalifikace se měla původně uskutečnit v sobotu, ale kvůli blížícímu se tajfunu byla přeložena a odjela se před startem samotného nedělního závodu, který začne v 7.10 SELČ. S nečekaným dnem volna se dokázal nejlépe vyrovnat Vettel a dojel si pro 57. pole position v kariéře, ale teprve druhou v sezoně.

Garáže v Suzuce zůstaly zajištěné proti tajfunu. Jezdci F1 vyhlížejí dodatečnou kvalifikaci a nedělní závod

Číst článek

Čtyřnásobný mistr světa výkonem 1.27,064 a o 0,189 sekundy porazil Leclerca, který odstartoval z pole position v předchozích čtyřech závodech.

Ferrari je tak v ideální pozici ukončit v Japonsku nadvládu Mercedesu, který na okruhu v Suzuce vyhrál posledních pět Velkých cen.

Třetí Bottas, jenž pět závodů před koncem ztrácí na druhém místě průběžného pořadí na Hamiltona 73 bodů, za Vettelem zaostal o 0,229 sekundy. Vítěz čtyř z posledních pěti závodů v Suzuce Hamilton byl na čtvrté příčce o dalších devět tisícin pomalejší.

Na páté a šesté příčce skončili Max Verstappen a Alexander Albon z Red Bullu, kteří zajeli na tisícinu stejné časy.

Kvalifikace na Velkou cenu Japonska vozů formule 1 v Suzuce:
1. Vettel (Něm./Ferrari) 1.27,064, 2. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,189, 3. Bottas (Fin./Mercedes) -0,229, 4. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,238, 5. Verstappen (Niz./Red Bull), 6. Albon (Thaj./Red Bull) oba -0,787, 7. Sainz (Šp./McLaren) -1,240, 8. Norris (Brit./Mercedes) -1,400, 9. Gasly (Fr./Toro Rosso) -1,772, 10. Grosjean (Fr./Haas) -2,277.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme