Mercedes je ve formuli 1 suverénní. V Montrealu může vyhrát posedmé ze sedmi letošních závodů

Mistrovství světa vozů formule jedna pokračuje sedmým závodem sezony – Velkou cenou Kanady v Montrealu. Tým Mercedes v ní bude útočit na sedmé vítězství v řadě. Dočká se dalšího vítězství Lewis Hamilton a Valtteri Bottas, nebo jejich hegemonii někdo naruší?

Montreal Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton může už v Austinu získat pátý titul mistra světa

Jezdec formule 1 Lewis Hamilton | Foto: Mike Segar | Zdroj: Reuters

Německý tým je v letošní sezoně dominantní, dvakrát zvítězil Valtteri Bottas a čtyřikrát Lewis Hamilton. Tomu se na kanadském okruhu obzvlášť daří, triumfoval tu během své kariéry už šestkrát. Pokud by se mu to podařilo i tento víkend, vyrovnal by místní rekord Michaela Schumachera. Není divu, že se úřadující mistr světa do Kanady rád vrací.

Mercedes má další vítězství, ale ne rekordní double. V Monaku vyhrál Hamilton před Vettelem

Číst článek

„Rád v Montrealu závodím, počasí tu bývá příjemné a okruh je fantastický. Je to trať, kterou si musí užít každý. Pro mě patří do první trojky nejoblíbenějších. Třeba i proto, že ještě před startem víkendu už tu je mnoho fanoušků, takže kulisa bude skvělá,“ vyprávěl na čtvrteční tiskové konferenci Hamilton.

Britský pilot na okruhu v Montrealu vyhrál svůj první závod v kariéře. Kanadská trať mu vyhovuje z mnoha důvodů.

„Z pohledu jezdce je to vynikající trať, která mi trochu připomíná ty motokárové. Máte tu dlouhé rovinky, na kterých můžete předjíždět. Zároveň tu jsou náročné zatáčky s vysokými obrubníky a není tu moc únikových zón, takže si nemůžete dovolit chybu. Je to takový rychlostní městský okruh, což je skvělé,“ dodal britský jezdec.

Ferrari Mercedes potrápí

Hlavním soupeřem Hamiltona a týmu Mercedes by v Kanadě mělo být Ferrari.

Příběh Laudovy hrozivé nehody na Nürburgringu: šest týdnů po ‚posledním pomazání‘ opět závodil

Číst článek

„Myslím si, že v Montrealu by na tom Ferrari mohlo být o poznání lépe než v předchozích závodech, protože se tamní trať vyznačuje dlouhými rovinkami, které by Ferrari mohly svědčit. Myslím si, že to Mercedes tentokrát nebude mít tak snadné,“ domnívá se závodník a expert Radiožurnálu Jakub Knoll.

Německý tým bude ale chtít pokračovat ve vítězné jízdě. Svým výkonem se přibližuje McLarenu z roku 1988.

„Pokud se bude Mercedes radovat z vítězství i v Montrealu, tak to pro něj už bude sedmá výhra v sedmém závodě sezony. Něco podobného se dosud podařilo jen McLarenu v roce 1988, když tehdy vyhráli dokonce prvních jedenáct závodů sezony,“ říká Jakub Knoll, podle kterého ale Mercedes tento rekord nepřekoná.

Velká cena Kanady startuje v neděli ve 20.10.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme