Tréninkům na Velkou cenu Německa F1 vládli jezdci Ferrari. Nejlépe je zajel Leclerc

V úvodních trénincích na Velkou cenu Německa formule 1 byli nejrychlejší jezdci Ferrari. Nejlepší čas zajel monacký pilot Charles Leclerc, který předčil čtyřnásobného mistra světa Němce Sebastiana Vettela o 124 tisícin sekundy. V pomalejším prvním tréninku bylo pořadí opačné.

Hockenheim (Německo) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Charles Leclerc ze stáje Ferrari během tréninku

Charles Leclerc ze stáje Ferrari během tréninku | Foto: Ralph Orlowski | Zdroj: Reuters

Za oběma ferrari se seřadili jezdci favorizovaného Mercedesu. Lídr mistrovství světa Brit Lewis Hamilton zaostal za Leclerem o 146 tisícin, Fin Valtteri Bottas ztratil už 662 tisícin.

V druhém tréninku havaroval Francouz Pierre Gasly z Red Bullu, který v zatáčce ztratil kontrolu nad svým vozem, narazil s ním do bariéry a poničil ho.

Závodníky a jejich stroje na Hockenheimringu prověřila současná vlna veder. Teplota trati šplhala k 50 stupňům Celsia a na vzduchu kolem poledne naměřili 35 stupňů. V sobotu, kdy se pojede kvalifikace, by však mělo přijít mírné ochlazení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme