Lewis Hamilton vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru. Ferrari nenapodobilo časy z tréninků

Kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru formule 1 vyhrál vedoucí jezdec průběžného pořadí mistrovství světa Lewis Hamilton z Mercedesu. Jeho soupeř v boji o titul Sebastian Vettel z Ferrari odstartuje do nedělního závodu na městském okruhu Marina Bay ze třetího místa.

Singapur Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton slaví pole position ve Velké ceně Singapuru

Lewis Hamilton slaví pole position ve Velké ceně Singapuru | Zdroj: Reuters

Hamilton si časem 1:36,015 minuty dojel pro 79. pole position v kariéře. Čtyřnásobný mistr světa dokonale zaskočil Ferrari, jehož vozy ovládly druhý i třetí trénink.

Dočká se formule 1 návratu jména Schumacher? Michaelův syn Mick válí ve formuli 3

Číst článek

Jezdci italské stáje navíc nebudou ani v první řadě, protože druhé místo si zajistil Max Verstappen z Red Bullu, který za obhájcem titulu zaostal o tři desetiny sekundy.

Vettel byl třetí se ztrátou šesti desetin a v neděli čeká čtyřnásobného mistra světa těžká práce, aby dokázal snížit ztrátu v průběžném pořadí mistrovství světa. Pilot Ferrari je druhý a sedm závodů před koncem šampionátu za Hamiltonem zaostává o třicet bodů.

Čtvrtou příčku obsadil Valtteri Bottas z Mercedesu, pátý dojel Kimi Räikkönen z Ferrari a šestý byl Daniel Ricciardo z Red Bullu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme