Tradiční běžecký závod Velká kunratická mění termín, pandemie odkládá i republikový kros

Tradiční běžecký závod Velká kunratická se kvůli aktuální epidemické situaci přesune z listopadu na prosinec. Stejný osud pak čeká i mistrovství České republiky v krosu, které by se letos mělo uskutečnit v Běchovicích.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velká kunratická

Velká kunratická | Zdroj: Petr Struk

Česko místo uvolňování směřuje spíše k dalšímu zpřísňování už tak tvrdých opatření, které prakticky zastavily sportovní dění. Velká kunratická byla naplánovaná na 8. listopadu, což se nyní ukazuje jako nereálný termín.

Jsem rád, že to vyšlo, pochvaloval si vítěz Běchovic. Tradiční běžecký závod ovládli Zemaník a Stewartová

Číst článek

Pořadatelé se pokusí její 87. ročník uspořádat 6. prosince. „Podmínkou je, že se situace zlepší natolik, abychom se vešli do případných aktuálně platných omezení a nevystavili žádnému riziku závodníky, pořadatele, partnery. Závod proběhne ve značně redukované a upravené formě a bude na každém, aby posoudil riziko nákazy (či omrzlin) a zvážil svoji účast,“ uvedli na webu.

Definitivní rozhodnutí padne před spuštěním přihlášek, které bude 26. listopadu ve 20.00. V posledních letech bývá tento závod bleskově vyprodán.

Kros až v prosinci

Až v prosinci by se mělo bojovat také o mistrovské tituly v přespolním běhu. Český atletický svaz na webu informoval, že šampionát naplánovaný na 21. listopadu se posouvá na 12. prosince.

„Věříme, že vývoj epidemiologické situace a následné uvolňování vládních opatření umožní uskutečnění MČR v náhradním termínu,“ uvedl svaz.

Nejasný zůstává osud náhradního mistrovství republiky v maratonu, které by se mělo uskutečnit v rámci závodu v Třeboni. Ten se už dříve posunul ze 24. října na 21. listopadu.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme