Jedenáctiletý valach Ange Guardian opět triumfoval v kvalifikaci na Velkou pardubickou

Ange Guardian vyhrál třetí kvalifikaci na Velkou pardubickou a zopakoval triumf z červnového dostihu. Svěřenec Josefa Váni staršího završil v Pardubicích sezonní hattrick, protože na východočeském závodišti zvítězil i v květnové steeplechase cross country Koroka.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velká pardubická

Velká pardubická | Zdroj: ČTK

Každý závod navíc vyhrál s jiným jezdcem, tentokrát v jeho sedle seděl žokej Lukáš Matuský, který stejně jako v červnu Marcel Novák zastoupil zraněného Jiřího Kouska. Také vloni Ange Guardian vyhrál dva kvalifikační dostihy dlouhé 5800 metrů, o 1100 metrů delší Velkou pardubickou pak dokončil šestý.

Na favorita v sobotu nevyzrál ani vítěz Velké pardubické z roku 2017 a další Váňův svěřenec No Time To Lose, který doběhl při letošním debutu druhý.

Matuský slavil vítězství i v sedle favorizované Poinsettie v dostihu klisen o Cenu Registany. Očekávaným vítězem Ceny Peruána se stal Theophilos v sedle s Janem Odložilem. Ve třech z pěti dalších rámcových dostihů vedl vítězné koně francouzský žokej Thomas Boyer.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme