130. ročník Velké pardubické ovládl kůň Hegnus. Váňovi koně spadli na Taxisu, jeden nepřežil

Nejslavnější dostihový závod na českém území už zná svého vítěze. 130. ročník si podmanil slovenský žokej Lukáš Matuský s koněm Hegnusem. Závod se vůbec nevydařil legendárnímu trenérovi Josefu Váňovi, jehož dva koně No Time To Lose a Sottovento spadli na Taxisově příkopu. Druhý jmenovaný kůň následkům zranění podlehl.

Tento článek je více než rok starý.

Pardubice (Aktualizováno: 18:22 11. 10. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hegnus po brzkém útoku v cílové rovince vyhrál o jednu a čtvrt délky před Playerem, který v těsném souboji o druhé místo porazil o hlavu slovenského účastníka Vanduala. Loňský vítěz Theophilos, jenž byl považován za hlavního favorita, doběhl devátý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak dopadly výsledky 130. ročníku Velké pardubické

Tragédie pro Váňu

Letošní Velká pardubická nevyšla legendárnímu trenérovi Josefu Váňovi, který připravuje i Theophilose.

Na Taxisově příkopu spadli dva jeho koně – vítěz dostihu z roku 2017 No Time To Lose a Sottovento, který utrpěl fatální zranění. Mazhilis byl dvanáctý.

Velká pardubická je velká podívaná, má to ale i odvrácenou stranu. Během závodu, na Velkém taxisu, si jeden z koní, dokonce jeden z favoritů, zlomil vaz. V přenosu o tom nepadla ani zmínka... Proto nemám ráda dostihový sport.

17:45 – 11. 10. 2020

25 648

Jediná žena nedokončila

Následně na Irské lavici skončil dostih pro All Scatera s Veronikou Řezáčovou-Škvařilovou, která se postavila na start jako osmá žena v historii.

Slavný dostih se musel kvůli opatření proti šíření koronaviru konat bez diváků a měl sníženou dotaci na tři miliony korun. Do cíle doběhlo 13 z 18 koní.

Velká pardubická se Slavia pojišťovnou (6900 m, šestiletí a starší koně, dotace 3 000 000 Kč):

1. Hegnus (ž. Matuský, tr. Holčák, stáj Ševců), 2. Player (ž. Novák), 3. Vandual (ž. Julliot), 4. Talent (ž. Složil ml.), 5. Tzigane Du Berlais (ž. Faltejsek), 6. Casper (ž. Ferhanov). Čas: 9:22,99. Výrok: lehce 1 3/4 - hlava - 1/2 - 13 - 3/4.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme