Jeden vítěz, více než sto majitelů. Theophilos triumfem na Velké pardubické rozjásal dostihový klub

Když kůň s jezdcem v sedle proběhne jako první cílem Velké pardubické, má největší radost jezdec, trenér a také majitel. V případě vítězství ve 129. ročníku byla ale radost majitelů mnohonásobně větší, bylo jich totiž přes sto dvacet.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Překážkový dostih Velká pardubická, 13. října 2019 v Pardubicích. Vztadu zleva vítězný žokej Josef Bartoš, trenér vítězného koně Josef Váňa, druhý žokej Thomas Garner a třetí Jordan Duchene, vpředu jsou příznivci vítězného koně Theophila.

Překážkový dostih Velká pardubická, 13. října 2019 v Pardubicích. Vztadu zleva vítězný žokej Josef Bartoš, trenér vítězného koně Josef Váňa, druhý žokej Thomas Garner a třetí Jordan Duchene, vpředu jsou příznivci vítězného koně Theophila. | Zdroj: ČTK

„Je to něco neuvěřitelného, o tomhle asi nikdo z nás ani nesnil,“ rozplýval se po triumfu Theophilose na Velké pardubické Martin Hašek, zakládající člen dostihového klubu iSport Váňa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Josef Váňa vysvětluje, jak funguje dostihový klub. Více v příspěvku Petra Kadeřábka

Klub má za cíl přilákat lidi k dostihům a poskytnout široké veřejnosti možnost spolupodílet se na vlastnictví dostihových koní. „Zažil jsem to několikrát, ale většinou v Anglii nebo v Irksu a tam jsem viděl, že za jedním koněm přijeli na dostihy tři autobusy,“ popsal své zkušenosti ze zahraničí Radiožurnálu trenér Theophilose Josef Váňa.

Když chcete vyhrát Velkou pardubickou, musíte mít štěstí, říká vítěz 129. ročníku Josef Bartoš

Číst článek

Právě devítiletého hnědáka si dostihový klub na tuto sezonu pronajal. Každý z členů přispěl na ustájení, trénink i výživu částkou od 1500 po 3000 korun ročně a vítězstvím už bylo to, že se Theophilos do Velké pardubické kvalifikoval.

„Nešlo nám o to vyhrávat, ale přitáhnout lidi k dostihům a udělat tým. Nás je momentálně asi sto dvacet a doufám, že nás bude víc. Všechny srdečně zveme, tenhle projekt není o penězích, je to o tom si společně užívat dostihy,“ vysvětluje Martin Hašek, ale když už vyhrát, tak proč ne hned nejslavnější český dostih.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme