Velká porážka od mistrů Evropy. Čeští basketbalisté prohráli se Španělskem o 37 bodů

Českým basketbalistům se nepodařilo na mistrovství Evropy v rumunské Kluži zaskočit největší favority ze Španělska. V jednoznačném zápase prohráli 56:93. Už po první čtvrtině prohrával český výběr o 19 bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Kluž / Rumunsko (Aktualizováno: 18:59 2. 9. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští basketbalisté nestačili na Černou Horu (archivní foto)

Čeští basketbalisté nestačili na Černou Horu (archivní foto) | Zdroj: ČTK

Češi v oslabené sestavě neměli recept zejména na největší hvězdu soupeře Pau Gasola, který se snadno prosazoval a za 20 minut na palubovce nasbíral 26 bodů, když minul jedinou střelu.

Na druhém místě historických střeleckých tabulek evropských šampionátů si tak polepšil už na 1070 bodů a chybí mu jen 34 bodů k vyrovnání absolutního rekordu Tonyho Parkera.

Když se Tomáš Satoranský snažil vypomáhat při bránění Gasola, Španělé to chytře trestali díky Rickymu Rubiovi. Češi nestíhali v obraně a téměř každý útok, který soupeř nezužitkoval v koš, skončil českým faulem.

V útoku se chytil jen Martin Kříž, který dal hned v úvodu sedm bodů a jako jeden z mála působil sebevědomě. Naopak Satoranského se dařilo Španělům odstřihnout ze hry.

Už v první čtvrtině navíc musel odstoupit ze hry Patrik Auda, jeden z českých hráčů, který si prošel španělskou ligou. Kvůli podvrtnutému kotníku sledoval zbytek zápasu jen z lavičky.

Druhý poločas byl pro oba týmy spíše o tom ušetřit síly na další průběh turnaje, vyzkoušet si některé akce a dát prostor hráčům z lavičky. Šance se chopil Kamil Švrdlík, který se prosadil i z dálky a nasbíral devět bodů. Lepší byl jen Kříž s 11 body.

Další zápas odehraje český výběr v pondělí, kdy v přímém boji o postup ze skupiny vyzve Maďarsko.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme