Vojtová je mistryní světa v extrémním slalomu na kajaku. Hradilek minul branku a dojel čtvrtý

Veronika Vojtová se stala v pražské Troji mistryní světa v extrémním slalomu na kajaku. Do čtyřčlenného finále soutěže, jejíž vyřazovací jízdy se jely po skončení finálového závodu Světového poháru ve vodním slalomu, postoupil i Vavřinec Hradilek. Mistr světa z roku 2017 ale v boji o medaile neprojel hned úvodní branku a skončil čtvrtý.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vojtová na trati v pražské Troji

Veronika Vojtová na trati v pražské Troji | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Kajakář Prskavec ovládl pražské finále Světového poháru a slaví i celkový triumf, Přindiš byl druhý

Číst článek

Devětadvacetiletá Vojtová se po startu finále propadla na čtvrté místo, ale ve chvíli, kdy její tři konkurentky vlevo tvrdě bojovaly o co nejvýhodnější pozici, zvolila pravou stopu a předjela je. Vedoucí pozici pak před dotírající Ruskou Polinou Muchgalejevovou udržela až do cíle.

Hradilkovi ve finále nevyšla úspěšná taktika z prvních tří kol, kdy v prvních metrech po startu silnými záběry ujel soupeřům. Tentokrát se dostal do tlačenice a nedokázal správně projet první branku. Okamžitě byl proto bez šance na další medaili z disciplíny na plastových kajacích.

Vít Přindiš vypadl v semifinále. Bronzová medailistka z předloňského MS Amálie Hilgertová ztroskotala hned v první jízdě, kterou bylo pro ženy čtvrtfinále.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme