Veselý pravděpodobně nejlepším výkonem kariéry dotáhl Fenerbahce k vítězství. Zaznamenal 26 bodů

Basketbalista Jan Veselý dovedl Fenerbahce Istanbul nejlepším výkonem kariéry k výhře 77:69 nad Bambergem ve 22. kole Evropské ligy. Český pivot za 27 minut na palubovce nasbíral 26 bodů, 11 doskoků, jednu asistenci a dva zisky, sedmkrát ho hosté faulovali. Index užitečnosti měl 36, což je jeho osobní rekord. Dosavadním maximem pro něj byla užitečnost 31 z duelu s Realem před dvěma lety. Více bodů dal pouze v listopadu CSKA Moskva, a to 31.

Tento článek je více než rok starý.

Istanbul Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Jan Veselý

Basketbalista Jan Veselý | Zdroj: ČTK

Veselý, kterého na přelomu roku přibrzdily zdravotní potíže, ukázal, že je opět v dobré formě. Zápas začal sice na lavičce, ale od svého nástupu na závěr první čtvrtiny na palubovce dominoval. Ve druhé čtvrtině dal 11 bodů a byl hlavním důvodem, proč si Fenerbahce vybudovalo dvouciferný náskok, vedoucí k výhře.

Bamberg především nedokázal odstavovat Veselého na doskoku pod vlastním košem. Český reprezentant tak dopichoval míče, smečoval rovnou z doskoku a celkem nasbíral osm útočných doskoků, čímž vyrovnal dosavadní rekord sezony. Před dvěma roky měl ale ještě o dva míče získané pod soupeřovým košem více.

Veselý navíc znovu ukázal, jak v této sezoně vylepšil trestné hody, když proměnil osm z deseti pokusů. Celkem se tak blíží už úspěšnosti 70 procent, přičemž v předchozích třech sezonách měl dohromady průměr 50 procent.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme