Veslaři Dukly vyhráli 38. Primátorky v řadě. Tradiční závod ovládli o dvě vteřiny

Hlavní závod Primátorek vyhrála s náskokem dvou sekund favorizovaná osmiveslice Dukly Praha a prodloužila vítěznou sérii o 38. triumf za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Posádka Dukly na Primátorkách

Posádka Dukly na Primátorkách | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Z premiérového triumfu ve slavném veslařském závodě na Vltavě s tradiční zatáčkou pod Vyšehradem se poprvé radovali Jiří Šimánek a Lukáš Helešic. Vítěznou posádku vedl jako veslovod Matyáš Klang.

"Musím říct, že to dnes bylo o něco lehčí než sobotní rozjížďka, to je vždy takový křest ohněm. Člověk neví, na čem je. Všichni změníme posádku a sedne si do osmy. Dnes to bylo klidnější, profesionálnější," řekl Klang ČTK.

"Po startu jsme si drželi svoje tempo a nekoukali, jak jedou kolem nás. Věděli jsme, nebo doufali, že máme na to, abychom byli první," uvedl již pětinásobný vítěz Primátorek.
Jarní skulérský závod Rösslera-Ořovského na skifu ovládl při absenci čtyřnásobného mistra světa a čerstvého evropského šampiona Ondřeje Synka Slovák Richard Vančo z pražské Slavie.

"Byl to těžký závod, ale zase to nebylo takové, že bych si musel sáhnout úplně na dno. Posledních 200 metrů se už moc nezávodilo," řekl Vančo, který ukončil sérii devíti výher veslařů Dukly.

Po tragickém úmrtí Michala Plocka, jenž ovládl poslední tři ročníky, však slavný klub žádného elitního skifaře na start nepostavil. "Už jen přihlášených bylo méně. A tím, jak chyběl Synek, tak více lidí cítilo šanci na vítězství," uvedl Vančo.

V závodu skifařek potvrdila roli favoritky česká reprezentantka Lenka Antošová. Její parťačka ze zlatého dvojskifu z nedávného evropského šampionátu v Račicích Kristýna Fleissnerová byla členkou vítězné osmy složené ze závodnic Slavie a ČVK Praha.

"Na skifu jsme vyhrála poslední dva ročníky a teď jsem nově členkou Slavie, takže jsem ráda usedla do osmy. Kdybychom jely proti sobě, byl by to velký souboj a obě bychom chtěly vyhrát. A takhle se to povedlo," uvedla Fleissnerová.

Primátorky, veslařská regata v Praze:
Muži:
Skif (Jarní skulérský závod Rösslera-Ořovského): 1. Vančo (SR/Slavia Praha) 7:02,86, 2. Havlíček (LS Brno) 7:07,88, 3. Grabmüller (Dukla Praha) 7:11,32.
Osma: 1. Dukla Praha (Klang, Podrazil, Helešic, Paroulek, Altman, Basl, Šimánek, J. Vetešník, korm. R. Šuma) 5:33,00, 2. Lysá nad Labem/ČVK Praha/Slavia Praha/Olomouc (Bezděk, Melichar, Pilc, Hollas, Makovička, Ouředníček, Musil, Zavadil, korm. Perglerová) 5:35,00, 3. Dukla Praha/ČVK Praha (Emr, Řimák, Mařík, Vlček, Viktora, Kopáč, Hájek, Humpolec, korm. Klubal) 5:36,96.
Ženy:
Skif (O Stuhu Podolí): 1. L. Antošová 7:53,40, 2. Schejbalová (obě Slavia Praha) 8:05,73, 3. Heranová (ČVK Praha) 8:15,17.
Osma: 1. Slavia Praha/ČVK Praha (L. Žabová, Fleissnerová, Kupková, Matušíková, Neuhortová, Stillerová, Nováková, Nečasová, korm. Perglerová) 6:28,79, 2. Bohemians Praha/Mělník/ČVK Praha (E. Dvořáková, Škvorová, Macková, Lázničková, N. Dvořáková, Michaeli, Valsová, Bartoňová, korm. Štěpánek) 6:33,56, 3. Blesk Praha/Jindřichův Hradec/Otrokovice (Vičíková, Komatseli, Solařová, Hradecká, Pospíšilová, Metlická, Skálová, T. Businská, korm. E. Businská) 6:35,69.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme