Veslaři Podrazil s Helešicem brali na SP v Lucernu bronz, na stupních vítězů byli potřetí za sebou

Jakub Podrazil a Lukáš Helešic se i ve třetím dílu Světového poháru ve veslování prosadili na stupně vítězů. Česká dvojka bez kormidelníka obsadila v Lucernu třetí místo, když nestačila na vítěze Michaela Brakea, Thomase Murrayho z Nového Zélandu a francouzskou bratrskou dvojici Valentina a Theophila Onfroye. Od druhého místa Podrazila s Helešicem dělilo šest setin sekundy.

Tento článek je více než rok starý.

Lucern / Švýcarsko (Aktualizováno: 12:29 15. 7. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veslaři Jakub Podrazil (vlevo) a Lukáš Helešic na dvojce bez kormidelníka

Veslaři Jakub Podrazil (vlevo) a Lukáš Helešic na dvojce bez kormidelníka | Foto: Carlos Barria | Zdroj: Reuters

Zatímco Podrazil s Helešicem startovali ve všech třech dílech seriálu, Synek druhý závod vynechal. Po vítězství v Bělehradě i v neděli začal finále dobře a do poloviny trati vedl. Poté ale přišel nástup Novozélanďana Roberta Mansona, který jeho náskok zlikvidoval, dostal se do vedení a jistě si dojel pro vítězství.

První vítězství v kariéře. Podrazil a Helešic na dvojce bez kormidelníka vyhráli závod světového poháru

Číst článek

Českého pětinásobného mistra světa, který letos ještě neprohrál, předstihl i Němec Oliver Zeidler. Za Mansonem Synek zaostal o více než čtyři sekundy, mocně finišující Mahé Drysdale z Nového Zélandu jej ale už neohrozil.

Podrazil s Helešicem také na začátku vedli, ale již v polovině trati byli třetí a na bronzové pozici dojeli i do cíle. Od francouzské bratrské dvojice Valentina a Theophila Onfroyových je ale dělilo jen šest setin sekundy, z vítězství se radovali Michael Brake a Thomas Murray z Nového Zélandu.

"Mysleli jsme, že jsme druzí, ale pořád jsou to skvělé výsledky. Potřebovali jsme, aby bylo vše perfektní, což dnes bohužel nebylo," řekl Helešic, který se nyní s Podrazilem chystá stejně jako Synek na tréninkový kemp do Itálie a budou se připravovat na zářijové mistrovství světa.

Tři české posádky se dnes představily ve finále B. Nejlépe si z nich vedly Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová na dvojskifu, které svou poslední jízdu vyhrály a celkově skončily stejně jako v předešlém dílu SP sedmé.

Dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek byl v béčku druhý a čtyřka bez kormidelníka Matyáš Klang, Jan Pilc, Petr Melichar, Jan Potůček čtvrtá.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme