Návrat na stupně vítězů. Skifařka Topinková skončila na Světovém poháru třetí

Skifařka Miroslava Topinková obsadila třetí místo v úvodním závodě Světového poháru ve veslování v Plovdivu. Z vítězství se radovala Lisa Scheenaardová z Nizozemska, druhá skončila Číňanka Jan Ťiang.

Plovdiv/Bulharsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirka Topinková Knapková

Mirka Topinková Knapková | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Jsem ráda, že se mi povedlo s holkama závodit. Byla jsem sama zvědavá, jak to bude probíhat,“ řekla osmatřicetiletá Topinková, pro kterou byl start v Bulharsku prvním závodem na skifu po návratu z mateřské dovolené. Olympijské vítězce z Londýna se v říjnu 2017 narodila dcera Adéla, k veslování se vrátila již loni, kdy ale usedla do párové čtyřky.

‚Pokazil jsem závod hned na úvod.‘ Stříbrného Synka už po startu zdržel kontakt s bójkou

Číst článek

Letos se nejlepší česká veslařka všech dob vrátila na skif, na kterém se na mistrovství světa pokusí kvalifikovat na olympijské hry v Tokiu 2020.

Start v Plovdivu byl pro Topinkovou testem před kontinentálním šampionátem, který se na přelomu května a června uskuteční v Lucernu. Česká reprezentantka v pátek vyhrála rozjížďku a postoupila přímo do finále.

V něm se po startu držela na druhém místě za Scheenaardovou, na metě 800 metrů se na chvilku dostala do čela, ale v polovině závodu už opět vedla Nizozemka. Topinkovou poté předjela i Jan Ťiang. Od vítězství nakonec jedinou českou reprezentantku, která se v Plovdivu představila, dělily více než čtyři sekundy.

„Sice tady nebyla největší konkurence, nejsou tady všechny holky, ale Holanďanka, která vyhrála, je kvalitní soupeřka. Jsem ráda, že jsem s ní mohla částečně držet krok. Sice mi ve finiši ujela, ale to poladíme. Finiš mi ještě moc nejde,“ řekla Topinková.

Ve finálové jízdě se podle rodačky z Brna projevilo, že jí ještě chybí síla. „Foukal protivítr a i kvůli tomu mi možná ke konci trochu došlo. Neměla jsem sílu na závěr,“ uvedla Topinková.

Světový pohár ve veslování v Plovdivu:
Muži:
Skif: 1. Martin (Chor.) 7:26,90.
Dvojskif: 1. Liou Č'-jü, Čang Liang (Čína) 6:31,32.
Dvojskif lehkých vah: 1. Brys, Van Zandweghe (Belg.) 6:40,40.
Dvojka bez korm.: 1. Mackovič, Vasič (Srb.) 6:34,05.
Párová čtyřka: 1. Polsko 6:01,26.
Čtyřka bez korm.: 1. Polsko 6:08,40.
Osma: 1. Polsko 5:54,38.
Ženy:
Skif: 1. Scheenaardová (Niz.) 8:04,01, 2. Jan Ťiang (Čína) 8:05,37, 3. Topinková (ČR) 8:08,45.
Dvojskif: 1. Lu Š'-jü, Wang Jü-wej (Čína) 7:14,46.
Dvojskif lehkých vah: 1. Wu Čchiang, Pchan Tan-tan (Čína) 7:23,04.
Dvojka bez korm.: 1. Jorritsmaová, van Veenová (Niz.) 7:22,70.
Párová čtyřka: 1. Čína 6:38,34.
Čtyřka bez korm.: 1. Nizozemsko 6:42,82.
Osma: 1. Nizozemsko 6:38,84.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme