Ondřej Synek útočí na své šesté zlato z mistrovství světa, jeho největším soupeřem bude bývalý plavec

Ondřej Synek se může zapsat do veslařské historie. Pokud v neděli dopoledne vyhraje v Plovdivu, získá z mistrovství světa rekordní šestý titul na skifu. Zastavit se ho bude snažit i 22letý Němec Oliver Zeidler, jeden z objevů téhle sezóny.

Plovdiv/Bulharsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Synek na letošním mistrovství světa v Plovdivu

Ondřej Synek na letošním mistrovství světa v Plovdivu | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

„Němec se může líp vyspat, já hůř a bude všechno jinak. Vypadá to zatím, že bude asi mým největším soupeřem,“ popisuje Ondřej Synek svého možná největšího soupeře Němce Olivera Zeidlera.

Přehrát

00:00 / 00:00

Největší soupeř Ondřeje Synka ve finále mistrovství světa byl ještě před dvěma roky plavcem

Ten ho zaujal už v semifinále. V tom byl ale ovšem český reprezentant lepší a německého závodníka porazil.

„Bylo na něm vidět, že se opravdu snaží. Pořád tam na něj řvali ze břehu. Je dobře, že ví, že zatím není nejlepší,“ pousměje se Synek.

Zeidler totiž vesluje jen zhruba dva roky, před tím plaval, i tak ale dokázal letos prorazit a uspět na Světových pohárech.  Tenhle více než dvoumetrový a stokilový chlapík má velice dobré fyzické parametry.

Ondřej Synek pojede finále o šesté světové zlato, dvojskif a dvojka bez kormidelníka nepostoupily

Číst článek

„Řeknu to jednoduše. Naštěstí ještě neumí pořádně veslovat. Až se to naučí, tak bude zle. Pořád nevyužívá své velikosti, tempo dělá kratší,“ říká trenér Milan Doleček o Oliveru Zeidlerovi

Zeidler má dobrý rodinný vzor. Jeho děda například získal zlato na olympijských hrách v Mnichově 1972. A Synek potvrzuje, že je reálné, aby se německý nováček na skifu naučil veslařskou techniku.

„Můj kamarád a kdysi soupeř Lassi Karonen začal veslovat ve 26 a pak byl těsně čtvrtý na olympiádě v Londýně. Normálně se to naučil, jezdil pěkně,“ myslí si Synek.

Finále skifu začne v neděli chvíli po jedenácté hodině. Pokud Ondřej Synek porazí všechny soupeře včetně toho německého, získá rekordní šestý titul.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme