Po závodě do nafukovacího bazénku. Skifař Synek se zbavuje únavy ve studené vodě

Vedro, fyzické vypětí a únavu znají veslaři hodně dobře. To všechno zažívají i v těchto dnech na mistrovství světa v rakouském Ottensheimu. Regenerují různě, třeba ve studené vodě jako elitní skifař Ondřej Synek.

Tento článek je více než rok starý.

Ottensheim (Rakousko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skifař Ondřej Synek

Skifař Ondřej Synek | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

„Bázenek je super, nastavili jsme si třináct stupňů. Předtím jsme měli jedenáct, to už bylo moc, ale jinak je to ve vedrech ideální regenerace po závodě,“ vysvětlil Ondřej Synek pro Radiožurnál, zatímco seděl ve svém přiléhavém úboru na veslování ponořený po hrudník ve vodě v nafukovacím bazénku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Skifař Ondřej Synek využívá k regeneraci i bázen s ledovou vodou. Více v reportáži Mirka Vasiće

A vypadal spokojeně, až člověk věřil, že elitnímu skifaři není nějak výrazně zima. „Není, už jsem na to zvyklý. Člověk v tom nemůže být samozřejmě půl hodiny, to by zatuhl, ale těch deset minut úplně v pohodě,“ řekl.

Regenerační studenou lázeň Synek i jeho reprezentační parťáci používají už pár let. Bazének si s sebou vozí na velké akce.

‚Jezdíš na guláši.‘ Na veslařský šampionát do Ottensheimu dorazil rekordní počet závodníků

Číst článek

„První to měli Australané, Novozélanďané a ty velké státy. Dneska už je bazénků na závodech k vidění hodně, ve velkých vedrech je to příjemné,“ potvrdila česká medailová naděje.

Zvlášť když má Synek za sebou soutěžní jízdu na mistrovství světa. Ale neuvolnil se jen v bazénku, po posledním dvoukilometrovém závodě ještě nějakou tu chvíli kroužil po vodě.

„Vyvesloval jsem se na vodě, ujel jsem asi čtyři kilometry. Ráno si ještě během volného dnu vyjedu a bude to dobré,“ řekl s klidem český skifař, kterého ve středu čeká na mistrovství světa čtvrtfinálová jízda.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme