Dvojka bez kormidelníka Podrazil s Helešicem na MS vypadla. Synek i Topinková jsou v semifinále

Dvojka bez kormidelníka Jakub Podrazil, Lukáš Helešic nečekaně nepostoupila na veslařském mistrovství světa v Ottensheimu do semifinále a přišla o první šanci kvalifikovat se na olympijské hry v Tokiu 2020. Čeští reprezentanti budou mít šanci vybojovat si účast na vrcholné akci příštího roku v dodatečné kvalifikaci v květnu v Lucernu. Do semifinále se naopak probojovali skifaři Ondřej Synek a Miroslava Topinková a dvojice Vraštil, Šimánek.

Ottensheim/Rakousko (Aktualizováno: 17:31 28. 8. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvojka bez kormidelníka Jakub Podrazil (vpravo) a Lukáš Helešic

Dvojka bez kormidelníka Jakub Podrazil (vpravo) a Lukáš Helešic | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

Podrazil s Helešicem, loňští vítězové Světového poháru a sedmá posádka z minulého mistrovství světa v Plovdivu, obsadili ve středečním čtvrtfinále čtvrté místo. Od třetí příčky, která jako poslední zajišťovala pokračování v boji o olympiádu, je dělily více než dvě sekundy. V Rakousku veslaři bojují v kategorii dvojek bez kormidelníka o jedenáct míst pro Tokio.

Po závodě do nafukovacího bazénku. Skifař Synek se zbavuje únavy ve studené vodě

Číst článek

Ve hře o olympiádu se naopak udrželi Ondřej Synek, který do semifinále postoupil z prvního místa a také olympijská vítězka z Londýna Miroslava Topinková, která doje v semifinále druhá. Na stejné příčce dojel ve čtvrtfinále také dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek.

Podle očekávání naopak ve stejné fázi šampionátu skončily šance dvojky bez kormidelnice Anna Žabová, Lucie Žabová. Obsadily čtvrté místo, ale od postupové pozice je dělilo propastných 12 sekund.

Ve středu bude na slepém ramenu Dunaje bojovat o udržení šancí na olympijské hry ještě dvojskif Kristýna Fleissnerová, Lenka Antošová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme