Místo závodů čekání. Mistrovství světa veslařů přerušily nárazy větru, Synek už se nudí

Dvě české medailové naděje se na MS veslařů v bulharském Plovdivu vyhnuly větrné loterii. Ve středečním programu totiž čtvrtfinálové jízdy vyhrávaly posádky v šesté dráze, zatímco z první dojížděly poslední. Program se tak musel přesunout.

Tento článek je více než rok starý.

Plovdiv, Bulharsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veslař Ondřej Synek

Veslař Ondřej Synek | Zdroj: Reuters

Mezinárodní federace zrušila část středečního programu mistrovství světa kvůli bočnímu větru. Vyhrávaly a postupovaly totiž posádky podle dráhy, ve které jely - bez ohledu na výkonnost.

Tak trochu jsem s nimi omládl, říká skifař Synek o týmových parťácích na veslařském mistrovství světa

Číst článek

„My jsme na tom byli ještě docela dobře. Řekli nám to, už když jsme se rozehřáli na trenažéru, ale byly tu i lodě, kdy byly dvojskify na startu už připravené a rozehřáté,“ vypráví Radiožurnálu Lukáš Helešic.

Společně s Jakubem Podrazilem se teprve chystal na čtvrtfinálovou jízdu dvojek bez kormidelníka, ta se ale z rozhodnutí vedení světového veslování nejela.

„Viděl jsem závodníky, kteří se vztekali, mávali tu rukama, ale rozhodčí jsou nad námi,“ říká smířeně Jakub Podrazil.

Podobně na tom byl i Ondřej Synek, který měl jet ještě později. „Měl jsem čtyřku dráhu a viděl jsem, že to jezdilo seřazené od šestky do jedničky, takže bych byl nejhůř třetí,“ smál se místo zrušené jízdy.

„Ještě nikdy jsem to nezažil, prakticky nejsou vlny, ale jsou takové poryvy, že to strašně zastavuje, na jedničce je to úplně šílené,“ lituje pětinásobný mistr světa veslařů v první dráze.

Nejhorší pro českého skifaře je, že závodil v neděli, takže teď se v Bulharsku vlastně nudí.

„Už tři dny tu zevluju a je to šílené, hrozná čekárna. Kdyby se závodilo každý den, je to lepší. Ale je to pro všechny stejné,“ smířil se se situací Ondřej Synek.

Racing continues in Plovdiv tomorrow w/ revised schedule; race times for Irish crews are:
07:09 : M2x Repechage
07:41 : M2- Quarterfinal
09:27 : W2- A/B Semi-final
10:03 : LM2x A/B Semi-final
13:01 : LW2x C/D Semi-final
Catch up on today's action here:
rowingireland.ie/day-4-world-ro…

20:20 – 12. 09. 2018

1 15

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme