Když už tam nic není, ani diváci nám nepomůžou, litovali unavení Šimánek s Vraštilem pátého místa

Jako jediní z české veslařské reprezentace se dostali přes kvalifikační jízdy až do velkého finále na domácím mistrovství světa. A v něm skončil dvojskif lehkých vah ve složení Jiří Šimánek a Miroslav Vraštil na pátém místě, i když doufal i v medaili. Za dobrým výsledkem hnaly nejlepší českou posádku současnosti plné tribuny na račickém kanálu.

Tento článek je více než rok starý.

Račice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Šimánek a Miroslav Vraštil.

Jiří Šimánek a Miroslav Vraštil. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

„Trošku jsem doufal, že nám to posledních pěti stech metrech vlije nějakou krev do žil, ale když tam nic není, tak nám asi ani diváci nepomůžou,“ říkal po závodě Jiří Šimánek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Když už tam nic není, ani diváci nám nepomůžou, litovali Šimánek s Vraštilem pátého místa

„Diváci pomáhali, člověk to nezabalí a snaží se tam něco vymáčknout. Ale jak říkal Jirka, když tam nic není, tak už to nejde,“ dodal Miroslav Vraštil.

Na mistrovství světa opět potvrdili, že patří aktuálně mezi nejlepší dvojskify lehkých vah, k medaili ale ještě kousek chybí.

„Myslím, že se svět nebortí. Závody jsme si tu užili, super, předvedli jsme maximum, co jsme mohli,“ vyprávěl v račické loděnici Vraštil.

‚Chyběla lehkost, ale nechali jsme tam všechno.‘ Mezi veslaři Šimánkem a Vraštilem převládá spokojenost

Číst článek

Veslaři lehkých vah si musí během šampionátu poctivě hlídat váhu – průměr na posádku je potřeba mít při vážení na 70 kilogramech. Že by se ale hned po dojezdu posledního závodu vydali čeští reprezentanti na velkou hostinu, to neplatí.

„Týden jíme málo, nepřejídáme se. A pak po závodě nemáte na nic chuť a je vám zle od žaludku. Já si dám něco večer a možná nějakou limonádu. S jídlem musíme počkat,“ říkal Šimánek.

„Já tady týden sleduju na internetu michellinské restaurace, jak to tam funguje, a pak se jdu potrápit do místní jídelny. Celý týden si dělám chutě a teď je mi špatně,“ doplnil svého parťáka z lodi Vraštil.

 

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme