Vettel vydražil helmu, ve které odjel poslední závody ve Ferrari. Peníze pošle na pomoc dětem v Africe

Pilot formule 1 Sebastian Vettel vydražil helmu, v níž odjel některé ze svých posledních závodů v barvách Ferrari, za 225 000 eur (necelých šest milionů korun). Čtyřnásobný šampion, jenž od příští sezony zamíří do stáje Aston Martin, vyhlásil on-line aukci na svém webu před finále letošní sezony v Abú Zabí a výtěžek věnuje na pomoc dětem v Ugandě a Togu.

Abú Zabí Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pilot formule 1 Sebastian Vettel vydražil helmu, v níž odjel některé ze svých posledních závodů v barvách Ferrari, za 225 000 eur (necelých šest milionů korun)

Pilot formule 1 Sebastian Vettel vydražil helmu, v níž odjel některé ze svých posledních závodů v barvách Ferrari, za 225 000 eur (necelých šest milionů korun) | Foto: COLOMBO IMAGES/FIA | Zdroj: Reuters

Na dobročinné účely nabídl Vettel helmu, v níž v listopadu vybojoval třetí místo ve Velké ceně Turecka a závodil v ní i o první adventní neděli v Bahrajnu.

Přilba ve speciálním designu „Diversity“ (Rozmanitost) vychází z obvyklého Vettelova stylu. Výrazný černo-červeno-zlatý svislý pruh ale nahradil symbol duhy. Spodní okraj helmy zdobí kresby lidí všech barev pleti.

Třiatřicetiletý Němec opustí Ferrari po šesti letech. V příštím roce bude jezdit za Aston Martin, nynější Racing Point.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme