Vidím to padesát na padesát, předpovídá Schweiner před semifinálovým soubojem na mistrovství Evropy

Na olympijských hrách v Tokiu to nevyšlo, tak si teď plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner chtějí spravit chuť. Do Vídně se sjela evropská špička a čeští reprezentanti zatím potvrzují roli druhého nasazeného páru na výbornou. Mistrovství Evropy má v sobotu na programu souboje o semifinále a česká dvojice v nich nebude chybět.

Tento článek je více než rok starý.

Vídeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Schweiner při zápase mistrovství světa

David Schweiner | Foto: FB Beachvolleyball team Perušič & Schweiner

Tři zápasy, tři vítězství a pouze jeden ztracený set. Taková je bilance plážových volejbalistů Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí mistrovství Evropy v plážovém volejbale čeští reprezentanti

„Určitou roli sehrál i fakt, že Lotyši předtím dohráli vlastní zápas z předkola a myslím, že na nich byla znát trochu únava,“ vysvětlil Perušič pro Radiožurnál, co stálo za vítězstvím v osmifinále nad lotyšskou dvojicí Aleksandrs Samoilovs - Janis Šmedinš.

Zápas, který netrval skoro ani čtyřicet minut, ovládlo duo Perušič - Schweiner ve dvou setech. Za vítězstvím hnali český pár hlasití diváci, kteří fandili takřka od prvního bodu.

„I když ty tribuny byly zaplněné jen z půlky, tak ta atmosféra byla skvělá,“ přiznal David Schweiner, který se i s Ondřejem Perušičem může těšit na ještě lepší atmosféru. Vedlejší kurty jsou totiž minulostí.

Fantastická atmosféra

Teď už jenom na centru. Aréna v Heumarktu pojme čtyři a půl tisíce diváků a Ondřej Perušič už se jí nemůže dočkat.

„Mě osobně se líbí na centrkurtu už jen proto, že je tam úžasná atmosféra. Samozřejmě byla úžasná atmosféra i na sidekurtech, ale centrkurt, tam je to opravdu úžasné a jen to potvrzuje, že ve Vídni každoročně Rakušáci pořádají úžasné turnaje,“ pochvaluje si Perušič.

Schweiner s Perušičem jsou ve čtvrtfinále, na mistrovství Evropy si poradili s bývalými šampiony

Číst článek

K tomu aby si na centr kurtu zahráli Ondřej Perušič a David Schweiner i ve finále v neděli, musí nejdříve ve čtvtfinále vyřadit nizozemský pár Stefan Boermans - Yorick de Groot.

V jediném vzájemném zápase Češi vyhráli. Nizozemci ale mají parádní formu, jak potvrzuje David Schweiner.

„Tuhle celou sezonu hrají skvělej volejbal. Dali se dohromady před sezonou, vyhráli předchozí turnaj a jsou hodně dobrej tým. I když možná budeme papírovými favority, tak já to vidím padesát na padesát a ten zápas bude asi hodně vyrovnanej.“

Čtvrtfinále mistrovství Evropy mezi dvojicí Perušič - Schweiner a Boermans - Groot z Nizozemska začne nejdříve ve 13.45 a na Radiožurnálu uslyšíte živé vstupy.

Mikuláš Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme