Ragbista napadl pěstí rozhodčího i soupeře, hrozí mu doživotní distanc

Ragbyový zápas francouzského juniorského poháru skončil předčasně po 25 minutách. Hráč Saint-Esteve po udělení karty skolil rozhodčího ranou pěstí. Agresor se vzápětí přímo na hřišti popral i se soupeři z Toulouse.

Perpignan/Francie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ze zápasu semifinále juniorského poháru uběhlo 25 minut. Rozhodčí Benjamin Casty udělil jednomu z hráčů Saint-Esteve červenou kartu a to bylo to poslední, co v zápase udělal. Rozčílený ragbista, jehož jméno kluby nezveřejnily, po krátké debatě udeřil rozhodčího pěstí, až okamžitě upadl na zem.

Napadeného rozhodčího se vydali bránit hráči soupeřů z Toulouse, útočník ale podobně brutálně napadl i dva z nich. Zápas semifinále musel být předčasně ukončen.

Rozhodčí byl převezen do nemocnice s podezřením na zlomenou čelist. To se podle francouzského serveru L'Independent nepotvrdilo. Casty měl na sociálních sítích zveřejnit fotografii, že tento zápas „mohl být jeho posledním, ale nebude."

Disciplinární komise francouzské ragbyové federace se sejde ve středu. Předseda federace Marc Palanques vydal prohlášení, ve kterém věří, že rozhodnutí disciplinárky bude nekompromisní. Hráč se navíc měl podle francouzských médií do zápasu vrátit po vypršení jiného disciplinárního trestu.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme