VIDEO: Rossiho těsně minul letící motocykl. ‚Myslel jsem, že to byl stín helikoptéry,‘ popisoval

Nedělní Velká cena Rakouska silničních motocyklů v kategorii MotoGP nabídla kromě vítězství Andrey Doviziosa také dramatickou podívanou. Po srážce Franca Morbidelliho s Johannem Zarcem totiž jeden z poškozených strojů jen těsně minul projíždějícího Valentina Rossiho.

Tento článek je více než rok starý.

Spielberg (Rakousko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedenačtyřicetiletý Rossi se před zatáčkou snažil předjet vítěze kvalifikace Mavericka Viňalese, ale zničehonic se před ním objevil letící motocykl, který ho jen těsně minul. Kromě Rossiho ale měli štěstí i ostatní soupeři, že se v zatáčce troskám poničených strojů dokázali vyhnout bez úhony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká na Rossiho incident bývalý závodník Lukáš Pešek

Podle bývalého českého závodníka Lukáše Peška ale šlo spíš o závodní incident. „Ti jezdci jsou tak vyrovnaní, že všichni jezdí u sebe hrozně blízko a jsou to centimetry. Jakmile někdo lehce zaváhá, tak je logické, že někdo za ním nemusí stihnout reagovat a trefí se do něj. Je to všechno v obrovských rychlostech a proto ty pády jsou takové, jaké jsou.“

Rossi měl obrovské štěstí, což dokazuje i záběr z jiné kamery:

Viňales dojel do nakonec do cíle desátý a Valentino na dvousté pódium opět nedosáhl, v cíli byl až pátý. „Nejdřív jsem si myslel, že to byl stín od helikoptéry, která kroužila nad námi. Nejednou vidím, jak trosky motorky prosvištěly nad Maverickem. Ta situace byla opravdu velmi nebezpečná,“ popisoval po závodě legendární italský závodník novinářům.

Druhý muž brněnské Velké ceny Morbidelli opustil místo nehody na nosítkách, pozdější televizní záběry ho už však zachytily opět na nohou. Závod královské třídy MotoGP ve nakonec vládl italský vicemistr světa Andrea Dovizioso.

Salač do cíle nedojel

Filip Salač ani při čtvrtém startu po koronavirové pauze v mistrovství světa silničních motocyklů nebodoval. V Rakousku krátce před cílem odstoupil, v tu chvíli byl v třetí desítce průběžného pořadí. Kategorii Moto3 vyhrál lídr šampionátu Albert Arenas ze Španělska.

Když Rossi shlédl záběry z hrozivě vypadající nehody, nemohl prý uvěřit, jaké měl štěstí. V první chvíli si myslel, že letící motocykl je stín od helikoptéry, která létá nad okruhem.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme