Basketbalista Krejčí byl v NBA nejvytíženějším hráčem Oklahomy, nastřílel osm bodů

Český basketbalista Vít Krejčí si v NBA vytvořil další maximum, v dresu Oklahoma City odehrál proti Orlandu 32 minut a byl nejvytíženějším hráčem týmu. Ani jeho osm bodů, pět doskoků a asistence ale nezabránily porážce s Magic 85:90. Pro Thunder to byla devátá prohra za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Krejčí

Vít Krejčí | Zdroj: Reuters

Krejčí dosud odehrál nejvíce 29 minut. Svými výkony si však říká o stále větší prostor na hřišti. Tentokrát šel opět do hry jako první náhradník a nakonec dostal příležitost na více minut než všichni hráči základní sestavy.

Na začátku druhé čtvrtiny na sebe výrazně upozornil pohlednou akcí, když využil toho, že jeho obránce šel vypomáhat. Krejčí si naběhl na přihrávku a důrazně zasmečoval do koše.

Druhý koš přidal český reprezentant po akci jeden na jednoho, když obehrál svého obránce a donesl míč až do koše. Na konci třetí čtvrtiny pak poslal volnou trojkou Thunder do vedení. O to ale Oklahoma v závěru přišla.

Phoenix už dělí jediná výhra od jistého vítězství v základní části. Lídr soutěže v neděli zdolal Sacramento 127:124 v prodloužení a deset zápasů před začátkem play-off má náskok devíti výher na druhý Memphis. Ten vyhrál 122:98 nad posledním Houstonem.

Satoranský se blýskl 16 body proti Lakers, Lebron James i přes porážku přepsal historii

Číst článek

To třetí tým Západní konference Golden State hrající bez zraněné hvězdy Stepha Curryho podlehl San Antoniu 108:110, poté co nezvládl koncovku.

Warriors měli tři sekundy před koncem za vyrovnaného skóre dva trestné hody. Andrew Wiggins první proměnil a poslal Golden State do vedení. Druhý však nedal a Kevon Looney při snaze o doskok fauloval protihráče Jakoba Pöltla.

Rakouský pivot trestným hodem srovnal, druhý také nedal, ovšem Keldon Johnson vybojoval doskok a v poslední sekundě donesl míč do koše, čímž zařídil Spurs vítězství.

„Vletěl jsem tam, někdo míč jen tečoval, odrazilo se to ke mně a jen jsem myslel na to, abych stihl zakončit v čas,“ řekl Johnson.

Phoenix většinu zápasu se Sacramentem prohrával, a to až o 14 bodů, ale v koncovce se dokázal dotáhnout a osm sekund před koncem šel do vedení po koši Devina Bookera. Jenže Davion Mitchell stihl ještě srovnat a poslat zápas do prodloužení.

Satoranský i Krejčí nasbírali v NBA po třech bodech, oba ale se svými týmy prohráli

Číst článek

V něm dal klíčovou trojku Landry Shamet, který půl minuty před koncem poslal Suns do vedení a Phoenix už výhru uhájil. Shamet dal celkem pět trojek a 21 bodů. Nejlepším střelcem Suns byl Booker s 31 body.

Toronto si připsalo cennou výhru 93:88 nad Philadelphií a na sedmém místě Východní konference ztrácí jedinou výhru na šestý Cleveland, který drží poslední příčku zajišťující přímý postup do play-off. Toronto táhl Pascal Siakam s 26 body a 10 doskoky. Navíc pomohl ubránit hvězdu soupeře Joela Embiida. Nejlepší střelec soutěže tentokrát trefil jen 6 z 20 střel a nasbíral 21 bodů a 13 doskoků.

Výsledky NBA

Atlanta - New Orleans 112:117, Denver - Boston 104:124, Golden State - San Antonio 108:110, Houston - Memphis 98:122, Indiana - Portland 129:98, New York - Utah 93:108, Orlando - Oklahoma City 90:85 (za hosty Krejčí 8 bodů, 5 doskoků, 1 asistence), Philadelphia - Toronto 88:93, Sacramento - Phoenix 124:127 po prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme