Prskavec byl ve Slovinsku třetí a upevnil si vedení ve Světovém poháru vodních slalomářů

Kajakář Jiří Prskavec skončil třetí v závodu Světového poháru ve vodním slalomu v Tacenu a upevnil si vedení v seriálu. Bývalý mistr světa ve Slovinsku navázal na stříbro z úvodního dílu v Londýně, na stupních vítězů chyběl jen minule v Bratislavě, kde byl čtvrtý.

Tento článek je více než rok starý.

Tacen (Slovinsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Jiří Prskavec

Kajakář Jiří Prskavec | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Čtvrté místo zbylo tentokrát na mistra Evropy Víta Přindiše, Vavřinec Hradilek v nepovedeném semifinále obsadil 31. místo s velkým odstupem na finálovou desítku.

Přindiše mimo pódium odsunul Prskavec, který jako vítěz semifinále startovní pole uzavíral. Oba čeští reprezentanti se na trati dopustili dotyku branky a Prskavce to stálo vítězství, protože s dvousekundovou penalizací měl na první místo odstup 1,87 sekundy.

Čína láká vodní slalomáře. ‚Pro trénink dobré,‘ říká Prskavec, jinak prý ale chaos a neodbornost

Číst článek

Třetí triumf pro italský vodní slalom o tomto víkendu vybojoval Giovanni de Gennaro o pět setin před domácím Peterem Kauzerem. V sobotu se z prvenství radovali kanoista Roberto Colazingari a kajakářka Stefanie Hornová.

Zbylé zlato vybojovala v peřejích kanálu na řece Sávě australská kanoistka Jessica Foxová a ujala se vedení ve Světovém poháru. Mistryně světa si vynahradila sobotní semifinálový nezdar na kajaku, ve kterém je také úřadující světovou šampionkou, a připsala si vůbec první triumf v sezoně.

Kateřina Havlíčková byla v semifinále pět sekund za postupem dvanáctá, hned za ní se umístila Jana Matulková.

Světový pohár bude pokračovat až o posledním prázdninovém víkendu v německém Markkleebergu a týden nato 6.-8. září vyvrcholí v pražské Troji.

SP ve vodním slalomu v Tacenu (Slovinsko):
Muži:
K1: 1. De Gennaro (It.) 83,10 (0 tr. sekund), 2. Kauzer (Slovin.) -0,05 (0), 3. Prskavec -1,87 (2), 4. Přindiš -3,19 (2), ...v semifinále 31. Hradilek (všichni ČR).

Průběžné pořadí SP (po 3 z 5 závodů): 1. Prskavec 149, 2. Kauzer 137, 3. Málek (SR) 126, ...9. Přindiš 92, 19. Hradilek 53.

Ženy:
C1: 1. J. Foxová (Austr.) 103,6 (4), 2. Wolffhardtová (Rak.) -1,16 (0), 3. Leibfahrthová (USA) -7,63 (2), ...v semifinále 12. Havlíčková, 13. Matulková (obě ČR).

Průběžné pořadí SP (po 3 z 5 závodů): 1. J. Foxová 142, 2. Wolffhardtová 112, 3. Satilaová (Braz.) 107, ...12. Havlíčková 68, 13. Fišerová 67, 21. Říhová (obě ČR) 55, 37. Matulková 30.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme