Další úspěch pro české vodní slalomáře. Kanoisté Fišerová a Chaloupka jsou mistry Evropy do 23 let

Čeští vodní slalomáři ovládli na mistrovství Evropy závody kanoistů v kategorii do 23 let. Zlato ve slovinském Solkanu získali Tereza Fišerová a Václav Chaloupka, za kterým skončil na druhém místě Vojtěch Heger. Další stříbro vybojoval junior Adam Král.

Tento článek je více než rok starý.

Solkan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Fišerová

Tereza Fišerová | Zdroj: Reuters

Šestá žena z olympijských her v Tokiu Fišerová splnila roli velké favoritky a po čisté finálové jízdě vyhrála o 2,78 sekundy před Britkou Bethan Forrowovou. V Solkanu třiadvacetiletá závodnice získala celkem čtyři medaile a tři zlaté: v pátek pomohla ke zlatu v hlídkách a v sobotu ovládla závod v extrémním slalomu, k tomu byla třetí mezi kajakářkami.

Kanoistka Fišerová si v závodě Světového poháru v  Markkleebergu dopádlovala pro stříbro

Číst článek

„Bylo to hrozně moc náročné a jsem moc ráda, že už to mám za sebou. Jsem nesmírně šťastná především za poslední jízdu na singlu, protože ta vyšla přesně podle plánu a zvedlo mi to sebevědomí po olympiádě,“ uvedla v nahrávce pro média Fišerová, jež bude patřit na kanoi k medailovým kandidátkám i na zářijovém seniorském mistrovství světa v Bratislavě.

Další české finalistky Gabriela a Martina Satkovy obsadily s trestnými sekundami osmé a deváté místo.

V českou show proměnili finále kanoistů Chaloupka s Hegerem, kteří zabrali první dvě místa. Oba předvedli finálovou jízdu bez dotyku branky a Chaloupka, jenž se stejně jako Fišerová s kategorií do 23 let loučí, porazil krajana o 1,59 sekundy.

„Mám obrovskou radost, že se mi podařilo vyhrát poslední závod v mládežnické kariéře. Lépe to dopadnout nemohlo a třešničkou na dortu je to, že budu stát na vyhlášení s Vojtou," uvedl Chaloupka, kterému na rozdíl od reprezentačního kolegy trať v Solkanu vyhovovala.

‚Ruce mi říkaly, že už bych se mohl svézt.‘ Kajakář Prskavec si zkrátil volno a vrátil se do tréninku

Číst článek

„Tím, že to není moje nejoblíbenější trať, tak jsem nadšený, co se mi tady podařilo zajet. Je to pádlovací a ve finále se ukázalo, že moje fyzička není taková jako Váši. Tam to nahnal,“ řekl Heger.

Junior Král po vyhraném semifinále nestačil v rozhodující jízdě na Francouze Mewena Debliquye, jenž vyhrál o více než dvě a půl sekundy. Juniorka Klára Kneblová byla těsně pod stupni vítězů čtvrtá s odstupem půldruhé sekundy na třetí místo.

Chaloupka a Fišerová dnes navázali na sobotní triumfy kajakářů Jakuba Krejčího v kategorii do 23 let a juniora Martin Rudorfera. Česká výprava také naprosto ovládla sobotní večerní soutěž v extrémním slalomu, jenž bude za tři roky v Paříži poprvé zařazen do olympijského programu. Finálové závody vedle Fišerové vyhráli Krejčí, Rudorfer a juniorka Tereza Kneblová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme