Bydlí po podnájmech, na horském kole ji zahanbují děti. Kajakářka Kudějová trénuje na Novém Zélandu

Kajakářka Kateřina Kudějová utekla před zimou na Nový Zéland, kde je aktuálně léto. Kromě přípravy na novou sezonu se taky stihla proletět nad stromy.

Auckland/Nový Zéland Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakářka Kateřina Kudějová

Kajakářka Kateřina Kudějová | Zdroj: Reuters

Když Kateřina Kudějová přemýšlela, kde bude v zimě trénovat, zvolila vyřazovací metodu. V Austrálii touhle dobou není možné pádlovat, do Afriky sama jet nechtěla a ve Spojených Arabských Emirátech už několikrát byla a není tam prý moc co dělat. Nakonec tedy vyhrál Nový Zéland.

Nový Zéland žije cyklistikou. 'Na kole potkáš i stočlennou skupinu,' líčí Čech žijící v Aucklandu

Číst článek

„Nejvíc se mi asi líbilo, když jsem bydlela u opravdového Maora. Má taková krásný akcent, skoro jsem mu nerozuměla, protože hrozně drmolí. Za domácího mazlíčka mají prasátko, se kterým chodí po pláži na procházku,“ popisuje kajakářka Kateřina Kudějová největší zážitek z bydlení na Novém Zélandu, kde se připravuje na další sezónu.

Na opačné straně zeměkoule zvolila krátkodobé pronájmy pokojů přímo u tamních rodin. Tohle rozhodnutí si pochvaluje stejně jako možnosti, které Nový Zéland nabízí pro trénink.

„Je tu spousta možností jezdit na kole, chodit běhat. Je tu spousta řek, trénovat se dá i na moři. V Aucklandu, kde jsem už jela závody hned, jak jsem přijela. Byla jsem unavená, ale vyhrála jsem, takže jsem spokojená,“ vzpomíná.

Zpět do Čech jen na skok

Ještě v listopadu Kudějové dělali na Novém Zélandu společnost další vodní slalomáři - Vavřinec Hradílek a Vít Přindiš. Teď trénuje sama a až po Novém roce se k ní připojí Ondřej Tunka s Lukášem Rohanem.

Česká kajakářka si kromě tréninku najde čas i na relax. Zkusila třeba downhill, sjezd na horském kole. „Vyjeli a začali skákat po šutrech. Já se bála, takže jsem to skoro celé šla. Ale byl jsem úplně zahanbená, protože to sjížděly i malé děti,“ usmívá se. Velkým zážitkem pro ni byla i lanová skluzavka i setkání s lachtany či tučňáky.

Na konci ledna se Kudějová přesune do Austrálie. Domů do Čech se vrátí až v polovině března, ale jen na tři dny, protože ji čeká trénink na olympijském kanále v Rio de Janeiru, kde se příští rok koná mistrovství světa.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme