Kajakářka Amálie Hilgertová skončila v úvodním závodě Světového poháru v Londýně osmá

První finálový den na úvodním Světovém poháru ve vodním slalomu v Londýně české reprezentaci velký úspěch nepřinesl. Do finále se ze šesti lodí dostala jen kajakářka Amálie Hilgertová a se třemi dotyky branek v něm skončila osmá. Zvítězila domácí Mallory Franklinová, jež na nedávném mistrovství Evropy našla jedinou přemožitelku právě v Hilgertové.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Amálie Hilgertová.

Amálie Hilgertová. | Foto: Martin Hladík, kanoe.cz | Zdroj: ČTK

Mezi kanoisty triumfoval bronzový medailista z kontinentálního šampionátu v Pau Sideris Tasiadis z Německa.

Zpátky na místě činu. Hradilka čeká Světový pohár na kanále, kde vybojoval olympijskou medaili

Číst článek

V semifinále skončily naděje Veroniky Vojtové a Kateřiny Kudějové, které se seřadily na začátku třetí desítky pořadí, i kompletní trojice kanoistů. Lukáš Rohan na 19. místě zaostal za postupem o téměř čtyři sekundy a o účast ve finálové desítce se připravil dvěma kontakty s brankou. Tomáš Rak a Vojtěch Heger se umístili v závěru třicítky semifinalistů.

Hilgertová po nečekaném triumfu v Pau potřebovala v pátek v Londýně opravnou jízdu, aby se udržela v závodě. V semifinále zajela čistě a postoupila z devátého místa, v rozhodující jízdě se ale dopustila tří „šťouchů“.

„Před startem jsem si všimla, že začal víc foukat vítr, ale snažila jsem se, aby mě to nijak neovlivnilo. Bohužel tam přišly tři malé doteky, které mě stály lepší umístění. Byla dvě místa, na která jsem pyšná, jak mi vyšla, takže nemám úplně špatný pocit, ale musí se jezdit bez šťouchů. Nemůžu jezdit takhle,“ litovala Hilgertová v tiskové zprávě.

Franklinová, jež vedle stříbra z K1 získala na ME titul mezi kanoistkami, jako jediná pokořila hranici 100 sekund. Na stupně vítězů ji doprovodily Němka Ricarda Funková a australská hvězda Jessica Foxová.

V neděli jsou v Londýně na programu semifinálové jízdy a finále kajakářů a kanoistek.

Úvodní závod SP ve vodním slalomu v Londýně:
Muži:
C1: 1. Tasiadis (Něm.) 94,63 (0 trest. sekund), 2. Burgess -0,07 (0), 3. Westley (oba Brit.) -0,44 (0), ...v semifinále 19. Rohan, 27. Rak, 28. Heger (všichni ČR).

Ženy:
K1: 1. Franklinová (Brit.) 99,42 (0), 2. Funková (Něm.) -2,44 (0), 3. J. Foxová (Austr.) -5,97 (2), ...8. A. Hilgertová -11,06 (6), v semifinále 21. Vojtová, 22. Kudějová (všechny ČR).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme