Tahle trať bude vždycky speciální, říká Prskavec před bojem o medaili v Liptovském Mikuláši

Už vyhrál všechno, ale stále mu to nestačí. Vodní slalomář Jiří Prskavec bude v sobotu bojovat o další medaili na mistrovství Evropy v Liptovském Mikuláši. Právě tam už jednou evropské zlato získal.

Liptovský Mikuláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec

Jiří Prskavec | Zdroj: ASC Dukla - Ivana Roháčková

„Nejvíc jsem si na to vzpomněl asi včera, když začalo strašně pršet, protože přesně takové to tenkrát bylo,“ usmívá se Jiří Prskavec, který si ale moc dobře vybavuje i tamní závod.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tahle trať bude vždycky speciální, říká Prskavec před bojem o medaili v Liptovském Mikuláši

Vyhrál ho o jedinou setinu před Vavřincem Hradilkem a navíc si zajistil účast na své první olympiádě v Riu.

„Ty vzpomínky jsou krásné a účast na olympiádě pro mě znamenala strašně moc. Tahle trať bude vždycky nějakým způsobem speciální,“ říká Radiožurnálu Prskavec.

Ona je speciální i svým charakterem. V posledních letech totiž většinu velkých akcí jezdí vodní slalomáři na kanálech s plastovými překážkami, u kterých se voda chová víceméně pořád stejně. Platí to v Londýně, Riu, Tokiu, Markleebergu i Praze, kde Češi nejvíc trénují.

‚Je čas jít dál.‘ Vodní slalomářka Minařík Kudějová ukončila kariéru. Věnuje se daním a plánuje rodinu

Číst článek

Ale v Liptovském Mikuláši najdeme bariéry kamenité, které jsou víc nevyzpytatelné a někdy i záludné.

„Všichni říkají, že na to, aby člověk zajížděl v Liptovském Mikuláši nebo v Seu, si musí odjezdit dostatečné množství závodů a načerpat zkušenosti. Tak možná už se do toho dostávám,“ usmívá se Prskavec.

„Jsou to takové starší kanály, ale je správně, že na nich můžeme pořád jezdit a nejezdit jen na umělých korytech s plastovými překážkami. Je to pro nás hlavně ve velkých závodech výhodnější, protože se to tolik nemění a není tam taková náhodovost, ale odsud pocházíme a bylo by špatně to opustit,“ dodává.

Mimochodem, zmiňovaný kanál ve španělském Seu vyprojektoval stejně jako ten v Liptovském Mikuláši Ondrej Cibák a Jiří Prskavec se v něm pro změnu stal mistrem světa.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme