‚Úspěchy se neomrzí.‘ Mistr Evropy Prskavec už myslí na Tokio, Satková si užívá životní výsledek

Čeští vodní slalomáři na mistrovství Evropy dokonale využili domácího prostředí. V pražské Troji získali zlato v obou nedělních kategoriích. Mezi kajakáři uspěl Jiří Prskavec, mezi kanoistkami Gabriela Satková a Tereza Fišerová navíc přidala stříbro. Oba čerství šampioni se svěřili Radiožurnálu bezprostředně po závodu se svými dojmy.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec

Jiří Prskavec | Zdroj: ASC Dukla - Ivana Roháčková

Jiří Prskavec získal už svůj čtvrtý titul mistra Evropy. Navíc je i dvojnásobným mistrem světa a olympijským medailistou.

Kajakář Prskavec slaví čtvrtý titul mistra Evropy, zlato mezi kanoistkami v Troji vylovila Satková

Číst článek

„Úspěchy se nikdy neomrzí. Jsem rád, že se mi v této složité sezoně podařilo uspět i na tom jediném opravdu velkém závodě, navíc doma. Moc si toho vážím,“ řekl Jiří Prskavec.

V sezoně ovlivněné koronavirem vyhrál sedm z osmi závodů. „Doufám, že příští rok vyladím formu i na ten jeden nejdůležitější závod,“ podotkl český kajakář s odkazem na odložené olympijské hry v Tokiu.

Do pražské Troje mohlo jen tisíc diváků, ale i tak byla kulisa vynikající. „Není to samozřejmě takový dav, jaký tu bývá normálně, ale o to víc se možná fanoušci snažili. Moc mi pomohli, hlavně v poslední části tratě,“ dodal.

Na olympiádu jede Fišerová

Gabriela Satková dosáhla už v osmnácti letech na úspěch, na který jiní sportovci čekají celý život. „Jsem úplně nadšená, prožívám tolik emocí. Navíc před domácím publikem, mám tady i rodinu,“ zářila v cíli talentovaná kanoistka.

„Pro mě je tohle jeden velký sen. Další cíle si ale dopředu neplánuji, užívám si každý moment a co přijde v budoucnu, na to si počkáme.“

Účast na olympijských hrách jí nicméně unikla. Letenku do Tokia si i druhým místem zajistila současná česká jednička Tereza Fišerová.

„Jestli má někdo reprezentovat Českou republiku na olympijských hrách, tak by to měl být někdo se zkušenostmi, kdo je silný závodník a má pevné nervy. To přesně Terka Fišerová je a moc jí to přeju. A jsem také ráda, že to byl mezi námi dobrý souboj a že se ukázalo, že jsme obě dobré. Ale ona byla lepší a zaslouží si to,“ dodala Satková.

Jan Suchan, mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme