Olympiáda je bohužel elitářská, smutní kajakář Přindiš, že se ani jako mistr Evropy do Tokia nepodívá

Král letošního mistrovství Evropy vodních slalomářů je z Česka. Kajakář Vít Přindiš ke zlatu z týmové soutěže přidal v italské Ivree i titul individuální. Přesto pro něj má trochu hořkou příchuť.

Tento článek je více než rok starý.

Ivrea (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hlášení pořadatele pro vítěze závodu by klidně mohl slyšet i na olympijských hrách, schopnosti na to má, jenže neuslyší, protože ve vodním slalomu smí v Tokiu závodit za každou zemi jen jeden reprezentant na kategorii.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak kvalifikační schéma hodnotí kajakáři Přindiš a Prskavec.

„Je to zase ukázka toho, že olympiáda je bohužel tak trochu elitářská. Když jsem viděl, jací lidé se tam kvalifikovali z jiných zemí, tak je nechci shazovat, ale tu zdejší trať by třeba ani nesjeli, a pojedou na hry. Mrzí mě, že tu porazím většinu kluků, co na olympiádu jedou, ale já sám se tam nedostanu,“ řekl Radiožurnálu Vít Přindiš.

Vít Přindiš

*14. dubna 1989, Praha

  • Kategorie: K1
  • Trenér/Klub: Miloslav Říha/USK Praha
  • Největší individuální úspěchy: MS 2017 (Pau) - stříbro; celkové hodnocení SP 2017 - 1. místo (v letech 2016 a 2014 byl druhý a v roce 2018 třetí); ME 2019 (Pau) zlato, ME 2021 (Ivrea) zlato, ME 2014 (Vídeň) - stříbro, ME 2018 (Praha) - stříbro.
  • Ocenění: 2. místo v anketě Kanoista roku 2017

I suverén loňské olympijské nominace do Tokia Jiří Prskavec byl tentokrát na Víta Přindiše krátký, skončil sedmý.

„Tady se nedají brát výsledky tohoto závodu mezi námi a jiných závodů, kde každý jedeme o to samé. V tomhle bych byl opatrný. Tím ale nechci říct, že bych na to nebyl připravený, ale kdyby se tu závodilo o olympiádu, připravil bych se jinak,“ líčí Prskavec.

Tím ale netvrdí, že by jeho parťák z pražského USK na olympiádu neměl, dost možná by se mu to povedlo, kdyby se narodil v kterékoliv jiné zemi.

„V Česku máme skvělé kajakáře a to, že na hry může jet bohužel jen jeden, je fakt a strašná škoda. Ať by tam jel Vítek, Vávra nebo někdo další, všichni bychom o nejvyšší příčky bojovali,“ říká ke zlatému z mistrovství Evropy Vítu Přindišovi a bramborovému Vavřinci Hradilkovi ten, který jako jediný z českých kajakářů bojovat bude – Jiří Prskavec.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme