V Brazílii startuje mistrovství světa vodních slalomářů, Česko bude reprezentovat čtrnáct lodí

V úterý se začne závodit na mistrovství světa ve vodním slalomu, které hostí brazilské Rio de Janeiro. Čeští reprezentanti tam mají na co navazovat. Na posledním šampionátu totiž česká výprava získala celkem osm cenných kovů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SP ve vodním slalomu v Troji

Vodní slalom | Foto: Český svaz kanoistů

S mistrem světa Ondřejem Tunkou a vicemistrem Vítem Přindišem se skoro ani nedaly natočit rozhovory po finále minulého šampionátu, jak hlučně sestry Tunkovy ve Francii slavily senzační zlato svého bratra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští vodní slalomáři vstupují do mistrovství světa s menšíma ambicemi než před rokem

To se letos opakovat nebude, oslava určitě ne, protože děvčata tentokrát zůstala doma, a asi ani tak skvělý výsledek, obává se Ondřej Tunka.

„Na obhajobu úplně nemyslím. Myslím jenom na samostatný závod. Nemám úplně snovou sezonu, spíš je to pro mě taková katastrofa. Věřím ale, že se dokážu ještě vzchopit a předvést tam nějaký dobrý výkon,“ věří Tunka.

Mohl by tak snad přece jen přispět k tomu, aby Češi navázali na výtečný poslední šampionát. Na něm získali osm medailí a vyhráli pořadí národů. Ale obhajovat můžou svým způsobem i jiný cenný kov.

Čeští kajakáři se chystají na mistrovství světa, chtějí na něm navázat na svou vítěznou sérii

Číst článek

Když totiž elitní vodní slalomáři závodili v Riu naposledy, vybojoval Jiří Prskavec olympijský bronz.

„Těším se moc. Naposledy jsem tam jel finále olympiády, takže si myslím, že mi to tam šlo,“ říká s úsměvem Prskavec, přesto ale o útoku na medaili vítěz letošního Světového poháru moc mluvit nechce.

„Myslím si, že to je k medaili ještě dlouhá cesta. Pro mě bude priorita dostat se do finále a pak věřím, že budu schopný bojovat o medaile,“ doufá Prskavec.

O totéž se pokusí celkem čtrnáct českých lodí, kromě veleúspěšné party kajakářů Prskavec, Tunka, Přindiš ještě třeba mistryně světa z předchozích let kajakářka Kudějová a kanoistka Havlíčková.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme