Kajakáři Prskavec a Přindiš i Fišerová jsou na mistrovství světa ve finále. Hradilek a Říhová končí

Kajakář Jiří Prskavec vyhrál na mistrovství světa ve vodním slalomu semifinále, Vít Přindiš postoupil z pátého místa a ve finále závodu kanoistek je i Tereza Fišerová. V obou kategoriích také čeští reprezentanti získali účastnické místo na olympijských hrách, takže v boji o Tokio byla výprava v Seu d'Urgell stoprocentně úspěšná. V semifinále dnes skončil šampionát pro Vavřince Hradilka a Evu Říhovou.

Tento článek je více než rok starý.

Seu d'Urgell (Španělsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec (zleva), Vít Přindiš a Vavřinec Hradilek slaví stříbro ze závodu hlídek

Zleva Jiří Prskavec, Vít Přindiš a Vavřinec Hradilek | Foto: Martin Hladík | Zdroj: kanoe.cz

Prskavec bude při obhajobě stříbra útočit na druhý titul, ten první získal v roce 2015. Ve vyrovnaném semifinále byl jeho největším soupeřem britský olympijský vítěz Joseph Clarke, kterého český reprezentant porazil o dvě setiny.

Přindiš, Prskavec, Hradilek, Fišerová i Říhová. Pět z šesti českých slalomářů postoupilo do semifinále MS

Číst článek

„Musím se přiznat, že mi jízda krásně vycházela a ani jsem ve výsledku moc nemakal. A dole jsem se cítil čerstvý,“ řekl Prskavec, jehož výhra v semifinále i díky tomu překvapila. „Samozřejmě bych se za takovou jízdu nezlobil ani ve finále,“ pousmál se.

Přindiš ztratil na svého reprezentačního kolegu jen 1,21 sekundy, jako poslední postoupil do finále Slovák Jakub Grigar s odstupem 2,07 sekundy.

„Naše semifinále je něco jako čtvrtfinále v hokeji, dělí se tam úspěch od neúspěchu. Já se teď hrozně těším. Udělal jsme další krůček, druhý a teď mi zbývá jen jeden, ten nejpříjemnější. Jet světové finále je vždy úžasný zážitek,“ řekl Přindiš.

Hradilek do finále neproklouzl

Exmistr světa Hradilek stejně jako všichni finalisté zajel čistou jízdu, ale od postupu jej dělily více než tři sekundy.

Ani se mi nesnilo, že se dostanu tak vysoko, řekla po čtvrtém místě na mistrovství světa Kudějová

Číst článek

„Horní část až do poslední třetiny byla slušná a mám pocit, že jsem byl v kontaktu s dobrým časem v té době vedoucího závodníka. V poslední části mi ale trošku došly síly. Mrzí mě to, ale na druhou stranu to zase úplná ostuda nebyla,“ řekl Hradilek, celkově dvacátý kajakář na mistrovství světa.

Fišerová zaostala o dvě sekundy za nejlepším časem Španělky Nurie Vilarrublaové. „Byla to pohlídaná jízda. Od shora až do třetí čtvrtiny jsem jela, jak jsem měla. Byla tam jen mírná zadrhnutí. Ve spodku jsem se to snažila pojistit, protože včera tam hodně holek a občas i kluků kazilo,“ řekla spokojená Fišerová. Věří, že ve finále je schopna zrychlit až o pět sekund.

Do finále o jedno místo neprošla trojnásobná stříbrná medailistka a předloňská šampionka Mallory Franklinová z Británie. Největší favoritka a obhájkyně prvenství Jessica Foxová z Austrálie postoupila do boje o pátý titul v kategorii C1 z druhé pozice.

Finálové jízdy začnou krátce po poledni.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme