Organizátoři zrušili vodním slalomářům zaplacené soustředění v Brazílii. ‚Nevím, na čem jsem,‘ říká Přindiš

Zaplatili milion za přípravný kemp v Riu, nakonec ale nikam necestují. Soustředění v dějišti letošního mistrovství světa zrušili českým vodním slalomářům brazilští organizátoři týden před odletem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český kajakář Vít Přindiš.

Český kajakář Vít Přindiš. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Musím říct, že je to dost na nic, protože už bylo všechno připravené. Letenky pro celý tým, ubytování, auta... Všechno bylo zaplacené,“ vysvětluje Radiožurnálu aktuální vicemistr světa Vít Přindiš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brazilci zrušili českým vodním slalomářům zaplacené soustředění. 'Nevím, na čem jsem,' říká Přindiš

Je jedním z dvanáctky reprezentantů, kteří se měli na olympijském kanále deset dní připravovat na zářijový světový šampionát.

„Ještě vůbec nevysvětlili důvody, napsali akorát, že mají nějaké technické problémy. Pak jsme zjistili, že mají v kanále špatnou vodu, která je asi zapříčiněná tím, že tam nechávají koupat volně příchozí Brazilce. A vyčištění vody by stálo několik tisíc dolarů, což oni ani nemají,“ říká slalomář.

Kolik peněz čeští vodáci prodělají, zatím Český svaz kanoistů nechce odhadovat. Věří totiž, že ze zaplaceného milionu korun dokáže aspoň něco dostat zpátky. Z brazilských organizátorů je ale vymáhat nehodlá.

Prskavec se připravil o výhru v poslední brance, v Augsburgu dojel druhý

Číst článek

„Brazilská federace je velmi chudá, takže nemáme moc šanci v tom zvítězit,“ řekl Českému rozhlasu šéftrenér Jiří Pultera.

Brazilci už také odřekli juniorské mistrovství světa, které měli hostit příští rok.

Vít Přindiš se trochu obává, aby to podobně nedopadlo i s letošním šampionátem dospělých. „Nevím, na čem jsem, a bojím se, že se to tam zruší a že zase přijde všechno vniveč,“ říká.

On sám – jako jediný – do Brazílie přece jen odletí, protože si narychlo domluvil soustředění v jiném areálu Foz do Iguacu.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme